Αρθρίτιδα: Νέο θεραπευτικό gel υπόσχεται άμεση ανακούφιση

16:45 7/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Μια νέα ριζοσπαστική θεραπεία για την αρθρίτιδα μόλις εμφανίστηκε στα ράφια των φαρμακείων στη Μεγάλη Βρετανία: Πρόκειται για ένα τζελ που δεν περιέχει κάποια φαρμακευτική ουσία.

Η χρήση της είναι απλή: Απλώνετε στο δέρμα σας την αλοιφή, χωρίς να την τρίψετε, και εκείνη εισέρχεται προφανώς μέσω των πόρων στην επώδυνη άρθρωση, όπου αρχίζει να υποκαθιστά τη φυσική λίπανση της που έχει μειωθεί λόγω της ασθένειας.

Η αλοιφή

χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα για να σας προσφέρει ανακούφιση, περίοδος που αντιστοιχεί στο χρόνο που χρειάζεται για να χρησιμοποιήσετε ένα σωληνάριο στη μια άρθρωση.

Το τζελ, Flexiseq, περιέχει μικροσκοπικές σφαίρες κατασκευασμένες από το ίδιο είδος λίπους (φωσφολιπίδια) που λιπαίνει τις αρθρώσεις και διευκολύνει την κινητικότητα τους.

Το θεραπευτικό λοιπόν όφελος της αλοιφής προέρχεται από το λίπος, και όχι από κάποιο φάρμακο.

Ο σχεδιασμός αυτών των σφαιρών αποτελεί ένα θετικό βήμα προόδου που επεκτείνεται πέρα από τη συγκεκριμένη θεραπεία καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέο τρόπο μεταφοράς των φάρμακων μέσα στο σώμα μας, χωρίς ενέσεις.

Η αρθρίτιδα επηρεάζει περίπου εννέα εκατομμύρια ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι μια σημαντική αιτία πόνου και αναπηρίας. Προκαλείται από φθορά στις αρθρώσεις, και ειδικά του χόνδρου. Επίσης το αρθρικό υγρό, που είναι μια ουσία σαν ζελέ, η οποία εκκρίνεται από την μεμβράνη που περιβάλλει την άρθρωση, εξαιτίας της αρθρίτιδας γίνεται πιο λεπτό και λιγότερο ελαστικό.

Ο Δρ Liam O’Toole, ερευνητής από το Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει: «Το τζελ θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στους ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα όπως η βαρφαρίνη, που δεν συνιστάται να ακολουθήσουν καθιερωμένες θεραπείες, όπως τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη παυσίπονα.

Κάθε νέα θεραπεία για την αρθρίτιδα είναι ευπρόσδεκτη, σύμφωνα με τον Δρ John Dickson, γενικό ιατρό από το Yorkshire και ιδρυτή της Ρευματολογικής Εταιρείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, η οποία εκπαιδεύει παθολόγους στην αρθρίτιδα και ενθαρρύνει την έρευνα γύρω από την πάθηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα