Μνημόνιο για συνδρομή Δανίας στην Κυπριακή Προεδρία

15:03 15/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μνημόνιο Συναντίληψης για τη συνεργασία μεταξύ Κύπρου-Δανίας κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ υπέγραψαν τη Δευτέρα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης και η Υπουργός Περιβάλλοντος της Δανίας Ida Auken.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο Μνημόνιο, που υπογράφηκε στις Βρυξέλλες,

προνοείται η ανάθεση στη Δανία μέρους της Προεδρίας των Ομάδων Εργασίας του Συμβουλίου για τα «Διεθνή Περιβαλλοντικά Θέματα» και τη «Δασοκομία».

Μεταξύ άλλων, Υπηρεσίες της Δανίας θα καλύψουν διεθνείς διασκέψεις για τη βιολογική ποικιλομορφία, τις χημικές ουσίες και τη διασυνοριακή ρύπανση.

Οπως αναφέρεται, η πρακτική της ανάθεσης ακολουθήθηκε και από άλλα κράτη μέλη όπως η Τσεχία και η Σλοβενία, τα οποία ανέθεσαν στη Γαλλία και Σουηδία, αντίστοιχα, την Προεδρία κάποιων θεματικών ενοτήτων διεθνούς εμβέλειας.

Προστίθεται ότι μέσα από το εν λόγω Μνημόνιο θα καλυφθούν οι ελλείψεις σε διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό που θα προκαλούσαν αδυναμία στην αποτελεσματική διεκπεραίωση όλων των διεθνών και προπαρασκευαστικών συναντήσεων που προκύπτουν στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας.

Συμπληρώνεται ακόμη ότι η πολιτική ευθύνη συνεχίζει να παραμένει στην Κυπριακή Προεδρία και για τον λόγο αυτό θα υπάρξει συμμετοχή Κυπρίων λειτουργών στις διάφορες συναντήσεις και πλήρης παρακολούθηση των διαπραγματεύσεων.

Σε συναντήσεις υπουργικού επιπέδου στις οποίες θα μετέχει ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος θα ομιλεί εκ μέρους της ΕΕ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα