Απλοποίηση διαδικασιών που αφορούν τα ιδιωτικά γραφεία εξευρέσεως εργασίας προωθεί το Υπουργείο Εργασίας

16:57 25/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία των ιδιωτικών γραφείων εξεύρεσης εργασίας προωθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών.

Το θέμα συζήτησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπής Εργασίας.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντρέας Φακοντής είπε ότι με βάση την τροποποίηση που προωθείται, ο ιδιοκτήτης ιδιωτικού γραφείου εξεύρεσης εργασίας «δεν θα υποχρεούται στη συμπλήρωση των τριών χρόνων από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας λειτουργίας του, να

υποβάλει ξανά όλα τα σχετικά έντυπα και να ζητήσει την ανανέωση της άδειας λειτουργίας του».

Όπως εξήγησε ο κ. Φακοντής η εν λόγω τροποποίηση προωθείται κατόπιν απαίτησης της Τρόικας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί και να γίνει πιο απλή η διαδικασία.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι έχει εισαχθεί στη νομοθεσία μια τροποποίηση την οποία κατάθεσε σήμερα το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας η οποία προνοεί ότι οι επιθεωρητές του Υπουργείου Εργασίας θα ασκούν έλεγχο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο στο κάθε ιδιωτικό γραφείο εξεύρεσης εργασίας προσκομίζοντας και όλα τα σχετικά έντυπα τα οποία απαιτούνται.

Σημείωσε ακόμη ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα τοποθετηθούν την ερχόμενη Πέμπτη οπόταν και το θέμα θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής είπε με τις τροποποιήσεις, τις οποίες προτίθεται η Βουλή να επιφέρει και με τις οποίες έχει συμφωνήσει ουσιαστικά η εκτελεστική εξουσία, διασφαλίζεται αφενός η ταχύτητα στη διεκπεραίωση της συγκεκριμένης έκδοσης των αδειών και αφετέρου η άσκηση ελέγχου με την εισαγωγή της πρόνοιας για περιοδικό έλεγχο στα γραφεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα