Πως το σάκχαρο ”χαλάει” τα μάτια;

15:49 25/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σοβαρές βλάβες στα μάτια ακόμη και τύφλωση μπορεί να προκαλέσει ο σακχαρώδης διαβήτης.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία η νόσος είναι η συχνότερη αιτία τύφλωσης σε άτομα άνω των 40 ετών ενώ οι πάσχοντες έχουν 25% μεγαλύτερο κίνδυνο τύφλωσης εξαιτίας μιας επιπλοκής που ονομάζεται Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.

Πως μπορεί να προστατευθούν οι ασθενείς; Υπάρχει θεραπεία; Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;

Απαντήσεις

σε αυτά και σε άλλα καίρια ερωτήμαατ στο επιστημονικο άρθρο, που ακολουθεί.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μια μεταβολική διαταραχή που έχει επιπτώσεις σε διάφορα όργανα του ανθρώπου, μεταξύ των οποίων και τα μάτια.

Το 1995 έπασχαν παγκοσμίως 135 εκατομμύρια και εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 300 εκατ. το 2025. Μια νόσος του αναπτυγμένου κόσμου με μέσο όρο ηλικίας ασθενών τα 45-65 έτη δηλαδή μια νόσος που προσβάλει άκρως παραγωγικές ηλικίες.Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι η συχνότερη αιτία τύφλωσης σε άτομα άνω των 40 ετών. Οι ασθενείς με διαβήτη έχουν 25% μεγαλύτερο κίνδυνο τύφλωσης και ο λόγος είναι μια επιπλοκή/πάθηση που ονομάζεται Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.Κάθε ασθενής με ΣΔ (Σακχαρώδη Διαβήτη) θα πρέπει να εξετάζεται διεξοδικά τουλάχιστον μια φορά ετησίως και μέσα σε αυτόν τον έλεγχο είναι και η βυθοσκόπηση όπου ελέγχεται ο αμφιβληστροειδής και τα αγγεία .Στα αρχικά στάδια της νόσου αυξάνει η διαπερατότητα των αγγείων και προκαλείται …..Διαβάστε περισσότερα….
Keywords
Τυχαία Θέματα