Απεργία ναυτεργατών και στάσεις εργασίας στα τρένα στην Ελλάδα

10:57 3/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι ναυτεργάτες στην Ελλάδα, αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις».

Συνδικαλιστικοί φορείς ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου έστω και την τελευταία στιγμή, το οποίο όπως αναφέρουν πέντε ναυτεργατικά σωματεία (μηχανικοί, κατώτερα πληρώματα

μηχανής, μάγειροι, πληρώματα ρυμουλκών και συνταξιούχοι του ΝΑΤ) σε ανακοίνωσή τους, καταργεί συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών, ανατρέπει οργανικές συνθέσεις των πλοίων και οδηγεί στην ανεργία τους ναυτεργάτες, απαξιώνοντας παράλληλα τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση, καθώς προωθείται η λειτουργία ιδιωτικών σχολών.

Ως αποτέλεσμα των απεργιακών κινητοποιήσεων, σήμερα τα καράβια θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα σε οκτάωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, από σήμερα έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου, από τις 16.00 έως τα μεσάνυχτα, προχωρούν η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών ΟΣΕ και το Σωματείο Εργαζομένων Προαστιακού, με αιχμή την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ως αποτέλεσμα κάποια δρομολόγια τροποοποιούνται, ενώ άλλα ματαιώνονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα