Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 3/4/2013

10:10 3/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ενέργειες εκφοβισμού εναντίων επιχειρηματιών στα κατεχόμενα, η παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλη Σαρρή και το λαθρεμπόριο τσιγάρων από τουρκικό πλοίο είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), δεν παραλήφθηκε σήμερα από το ΚΥΠΕ.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Προς τι ο εκφοβισμός», αναφέρεται σε ενέργειες εκφοβισμού εναντίων επιχειρηματιών στα κατεχόμενα, και συγκεκριμένα στην πυρπόληση του αυτοκινήτου του

επιχειρηματία Μεχμέτ Σαλίχ Καραλίμ τις πρωινές ώρες μπροστά από το σπίτι του. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλης Σαρρής έδωσε την παραίτηση του γιατί δεν άντεξε τις πιέσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι περιβαλλοντιστές στα κατεχόμενα υποστηρίζουν τον υποψήφιο «δήμαρχο» Λευκωσίας του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Σουφί Χιουντάογλου.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Χάθηκε μαζί με τα μυστικά», αναφέρει ότι ο Μουσταφά Γκαζί κτηνοτρόφος στην περιοχή Λουρουτζίνα, εξαφανίστηκε από το χωριό του από την Κυριακή το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η οικογένεια του, ο Γκαζί ήταν μεσολαβητής στις αιτήσεις Ελληνοκυπρίων στη επιτροπή ακινήτων των κατεχομένων και υπάρχουν υποψίες ότι η εξαφάνιση του σχετίζεται με αυτό το γεγονός. Αλλού με τίτλο «Στο νότο σεισμός Σαρρή» αναφέρεται στην παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλη Σαρρή, ο οποίος δέχτηκε έντονη κριτική από το Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Επιτέθηκε με τον μπαλτά», αναφέρει ότι ο Τουνέρ Σελντέν ο οποίος δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει επιταγή των 10 χιλιάδων ΤΛ (4 χιλιάδες Ευρώ περίπου) λόγω τροποποίησης της νομοθεσίας, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το θυμό του και επιτέθηκε στην τράπεζα με μπαλτά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι καπετάνιος πλοίου και 4 άντρες του πληρώματος του συνελήφθησαν για λαθρεμπόριο ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 10 τόνοι τσιγάρα. Αλλού αναφέρει ότι η ποσότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα στην περιοχή της Κερύνειας είναι 20 φορές ψηλότερη από τα κανονικά δεδομένα.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με πηχυαίο τίτλο «Αίνιγμα», αναφέρει ότι οι δικηγόροι και οι οικονομολόγοι στα κατεχόμενα ισχυρίζονται ότι ο «νόμος προμήθειας» όπως είναι γνωστός στο κοινό, είναι «αντισυνταγματικός. Αλλού αναφέρει ότι ο καπετάνιος και 5 άντρες του πληρώματος πλοίου της εταιρίας Bosmar Shipping συνελήφθηκαν για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Γράφει επίσης ότι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία Μεχμέτ Σαλίχ Καραλίμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα