Αντιστροφή πορείας υπόσχεται ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επικρίνοντας την Κυβέρνηση

20:32 12/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επικρίσεις εναντίον της Κυβέρνησης Χριστόφια και του ΑΚΕΛ για την πολιτική που ακολούθησαν στην οικονομία, διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη σημερινή συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ, το οποίο επικύρωσε την πολιτική συνεργασία με το ΔΗΚΟ.

Στην

ομιλία του, ο Νίκος Αναστασιάδης, είπε ότι η συνεργασία με το ΔΗΚΟ δεν είναι ευκαιριακή αλλά είναι μακράς πνοής.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε κρίσιμη και καθοριστική για την Κύπρο και είπε πως «ποτέ προηγουμένως οι προεδρικές εκλογές δεν διεξήχθησαν κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες για την κοινωνία και τους συμπολίτες μας», χαρακτηρίζοντάς τις μια «πολύ σημαντική ευκαιρία για μια ευρύτατη κοινωνική συμμαχία που στόχο θα έχει την αντιστροφή μιας πορείας που έχει οδηγήσει την πατρίδα μας στα όρια της οικονομικής καταστροφής».

Είπε ότι σήμερα στέλλει μήνυμα αισιοδοξίας, «πως όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να πάρουμε την τύχη της πατρίδας μας στα χέρια μας. Ότι μπορούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να οδηγήσουμε τον τόπο μας μπροστά».

Ο υποψήφιος πρόεδρος είπε πως η επιτυχής κατάληξη των διαβουλεύσεων μεταξύ του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ αποτέλεσε «ιστορικό ορόσημο στην πολιτική ζωή του τόπου» και ότι το κοινό πλαίσιο διακυβέρνησης στο οποίο συμφώνησαν τα δύο κόμματα, δίνει «διέξοδο στα πολιτικά, οικονομικά, εθνικά και κοινωνικά αδιέξοδα που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση».

Είπε πως πρόκειται για μια «ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση με ξεκάθαρο και ανανεωτικό στίγμα που δεν εξυπηρετεί πρόσκαιρες επικοινωνιακές τακτικές, ούτε και είναι αποτέλεσμα συναλλαγών, αλλά αποτυπώνει τις μεγάλες συλλογικές προσδοκίες της κοινωνίας μας».

«Δεν προσπαθήσαμε να απαλείψουμε τις όποιες ιδεολογικές μας διαφοροποιήσεις ή τις διαφορετικές προσεγγίσεις μας σε συγκεκριμένες πολιτικές. Προσπαθήσαμε όμως να κτίσουμε σε αυτά που μας ενώνουν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι είναι «πολλά και σημαντικά».

Κάναμε πράξη αυτό που για άλλους αποτελεί σύνθημα: την ενότητα, τη συνεργασία και τη συνεννόηση, είπε, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, την ηγετική ομάδα και την Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς και τους ψηφοφόρους του.

«Είμαι αποφασισμένος να τηρήσω τις δεσμεύσεις μου», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι θεωρεί τη συνεργασία με το ΔΗΚΟ, όχι ευκαιριακή, αλλά συνεργασία μακράς πνοής, που θα εμπεδώσει, όπως είπε, μια νέα πολιτική κουλτούρα στον τόπο και που θα τη διακρίνει η συλλογικότητα, ο αλληλοσεβασμός και η αποφασιστικότητα στη λήψη αποφάσεων.

Το πλαίσιο πολιτικής στο οποίο συμφώνησαν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ και το οποίο ενσωματώνει και εισηγήσεις άλλων κομμάτων, απαντά στις παρούσες προκλήσεις, καθορίζει τον ξεκάθαρο πολιτικό σχεδιασμό μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα κληθεί να λάβει σοβαρές και καθοριστικές αποφάσεις, είπε.

Στο Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ συμφώνησαν στη σύσταση του Συμβουλίου Αρχηγών κ

Keywords
Τυχαία Θέματα