Εκπληξη από μέλη του ΣΑΠΑ για την επιβολή αποχετευτικών τελών στα αγροτεμάχια

19:44 12/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΠΑ εκφράζουν έκπληξη για την επιβολή αποχετευτικών τελών στα αγροτεμάχια που βρίσκονται στα όρια των περιοχών που καλύπτει τη β’ φάση του αποχετευτικού συστήματος.

Οι ιδιοκτήτες των τεμαχίων αυτών έχουν αντιδράσει έντονα, μετά την παραλαβή των επιστολών με βάση τις οποίες καλούνται να καταβάλουν τέλη για τα τεμάχια τους.

Τόσο ο Φαίδωνας Φαίδωνος όσο και ο Βάσος Δημητρίου δημοτικοί σύμβουλοι του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ αντίστοιχα στο Δήμο Πάφου και μέλη του ΣΑΠΑ,

δήλωσαν ότι ουδέποτε τέθηκε το θέμα αυτό είτε σε συνεδρία της διαχειριστικής επιτροπής, είτε της ολομέλειας του ΣΑΠΑ, και επέκριναν έντονα την υπηρεσία για τον τρόπο που ενεργεί.

Τα μέλη του ΣΑΠΑ είπε ότι η θέση της υπηρεσίας ότι φορολογούνται αγροτεμάχια που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την πολιτική της μεμονωμένης κατοικίας, πάσχει νομικά, αφού κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί αν ο κάτοχος του συγκεκριμένου τεμαχίου γης είναι ιδιοκτήτης άλλου ακινήτου.

Στο μεταξύ, η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου με ανακοίνωση της εκφράζει την αντίθεση της στην υπερβολική αύξηση των τελών αποχέτευσης και στην επιβολή φορολογίας σε αγροτεμάχια, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η οποία έπληξε ιδιαίτερα την Πάφο.

Επισημαίνεται ότι οι εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ στο ΣΑΠΑ είχαν προτείνει πολύ χαμηλότερες αυξήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του Συμβουλίου.

Το ΑΚΕΛ διατυπώνει την έντονη ανησυχία του αναφορικά με την οικονομική κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε το ΣΑΠΑ και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την εξυγίανση του Συμβουλίου.


Keywords
Τυχαία Θέματα