Αντιγόνη Παπαδοπούλου: Η ΕΕ να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στην Τουρκία

11:05 3/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η ΕΕ να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στην Τουρκία Τις απειλές της Άγκυρας ότι θα «παγώσει» τις σχέσεις της με την ΕΕ κατά την διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, θέτει η Αντιγόνη Παπαδοπούλου ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τη λήψη αυστηρών μέτρων σε βάρος της Τουρκίας ζητά η Ευρωβουλευτής (ΔΗΚΟ,Σ&Δ) Αντιγόνη Παπαδοπούλου, με αφορμή τις απειλές της Άγκυρας ότι θα «παγώσει» τις σχέσεις της με την ΕΕ κατά την διάρκεια της εξάμηνης Κυπριακής Προεδρίας.
Σε γραπτή ερώτησή της προς της Ευρωπαϊκή Επιτροπή,

η κα Παπαδοπούλου καλεί την ΕΕ να τοποθετηθεί ξεκάθαρα απέναντι στην προκλητική στάση και τις απειλές της Τουρκίας, η οποία προσβάλει την πολιτική και θεσμική συνοχή του συνόλου της ΕΕ, ενώ αμφισβητεί και την κοινοτική αλληλεγγύη.
Επιπλέον, η Ευρωβουλευτής καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δηλώσει εάν συμφωνεί ή όχι με την πρόταση που υπέβαλε ο επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων, Γκί Βερχόφστατ, για πρόσκληση του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο. Η κα Παπαδοπούλου σημειώνει πως η πρακτική να καλούνται οι ηγέτες των υπό ένταξη χωρών στις Συνόδους Κορυφής, έχει εγκαταλειφθεί μετά την απόρριψη του Συντάγματος της ΕΕ από τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα