Δεν έχει τέλος η κόντρα με τον Μέρντοχ

Απειλή για τη δημοκρατία χαρακτήρισε τον Ρούπερτ Μέρντοχ κορυφαίο στέλεχος του Εργατικού Κόμματος στην Αυστραλία, καθώς συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και των εφημερίδων του Αυστραλού μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης.

Ο γερουσιαστής Νταγκ Κάμερον έκανε το σχόλιο αυτό μετά από δημοσιεύματα εφημερίδων του Μέρντοχ ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, ετοιμάζει ανατροπή της ευρισκόμενης στις Κάννες Αυστραλής πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ.

«Πρόκειται για μυθεύματα

που συνεχώς τα επαναλαμβάνουν οι εφημερίδες του Μέρντοχ» είπε ο Κάμερον ο οποίος πρόσθεσε ότι το συγκρότημά του «μισεί το Εργατικό κόμμα» και θέλει να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση.

«Είναι ντροπή, είναι απειλή για την δημοκρατία. Δημοσιεύουν κατασκευασμένα ρεπορτάζ» τόνισε ο γερουσιαστής ο οποίος πρόσθεσε ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση στην έρευνα που γίνεται για τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης να εξεταστεί και ο τρόπος που οι εφημερίδες Μέρντοx πολεμούν το Εργατικό κόμμα κόντρα σε κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία.

Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, διέψευσε τις πληροφορίες ότι σκοπεύει να ανατρέψει την πρωθυπουργό. «Όπως έχω δηλώσει χίλιες φορές απολαμβάνω τα καθήκοντά μου ως υπουργός Εξωτερικών και αυτό δεν έχει αλλάξει», είπε.

Στο μεταξύ ο αρχηγός των Πράσινων, γερουσιαστής Μπομπ Μπράουν, επίσης ενοχλημένος με το συγκρότημα News , ζήτησε να χορηγείται άδεια στους εκδότες όπως γίνεται με τις άδειες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.

Να σημειωθεί ότι το συγκρότημα Μέρντοχ ελέγχει το 32% των εφημερίδων της Αυστραλίας οι οποίες πιάνουν το 68% του συνόλου των πωλήσεων και τις Κυριακές το 77%!

Ο κ. Μέρντοχ αυτές τις μέρες επισκέπτεται την Αυστραλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα