Νεοφύτου: Μέτρα για θωράκιση της οικονομίας

11:05 3/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Στην ανάγκη να ληφθούν μέτρα, έστω και με καθυστέρηση, για θωράκιση της κυπριακής οικονομίας μετά την αβεβαιότητα που επικράτησε στην Ευρωζώνη, αλλά και στις παγκόσμιες αγορές από την απόφαση της Ελλάδας να θέσει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής σε δημοψήφισμα, αναφέρθηκε την Πέμπτη σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, εκφράζοντας παράλληλα «μεγάλη αγωνία και προβληματισμό» για τις

εξελίξεις.

”Παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες με μεγάλη αγωνία και μεγάλο προβληματισμό το τι συμβαίνει στο χώρο της Ευρωζώνης, της ευρωπαϊκής οικονομίας και της παγκόσμιας οικονομίας με την πρόθεση της ελληνικής Κυβέρνησης να θέσει σε δημοψήφισμα την απόφαση της 26ης του Οκτώβρη”, είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι ”η αβεβαιότητα στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία έχει επαυξηθεί, η νευρικότητα των αγορών στο πολλαπλάσιο, οι επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας τεράστιες”, προσθέτοντας ότι ”ο αρνητικός αντίκτυπος κτυπά και τη δική μας πόρτα”.

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, ”μια οικονομία – και μιλώ για την κυπριακή – που πριν λίγα χρόνια ήταν από τις καλύτερες στην Ευρώπη, μια οικονομία που σήμερα αντιμετωπίζει τα δικά της εσωτερικά προβλήματα, αλλά και τις επιπτώσεις από εξωγενείς παράγοντες, επιβάλλεται, έστω και με καθυστέρηση τριών ετών, να πάρουμε τα σωστά μέτρα”.

”Καθυστέρησε και δυστυχώς παρατηρούμε ότι συνεχίζει να καθυστερεί αδικαιολόγητα η Κυβέρνηση”, είπε, προσθέτοντας ότι ”ακόμα να δούμε το δεύτερο πακέτο μέτρων και μας βρίσκουν οι αυξημένες ανησυχίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες χωρίς την κατάλληλη δημοσιονομική θωράκιση”.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι ”η κυπριακή οικονομία δεν μπορεί να βγει στις αγορές να δανειστεί, αλλά την ίδια στιγμή καταγράφουμε και επιπρόσθετες δυσκολίες, επιπρόσθετες ανάγκες και επιπρόσθετα μέτρα που ενδεχόμενα να χρειαστεί να λάβουμε τις προσεχείς μέρες, τις προσεχείς βδομάδες”.

”Θα είμαστε ασυγχώρητοι να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν”, είπε, εξηγώντας ότι ”μπορεί αυτές τις ώρες η προσοχή όλων να στρέφεται προς την Αθήνα και τον Ελληνα Πρωθυπουργό, τις επόμενες μέρες τα μάτια όλων θα κοιτάξουν και προς την ευρωπαϊκή περιφέρεια, θα στραφούν και προς την Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία”.

”Δεν μπορούμε να παραμείνουμε ένα απροστάτευτο βότσαλο στους μεγάλους κυματισμούς της οικονομικής φουρτούνας”, είπε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα