Ανθίζει η έρευνα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, δηλώνει ο Πρύτανης

15:12 28/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη στιγμή που ο τόπος ζει ένα οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό «χειμώνα», η καινοτομία, η έρευνα και η ανάπτυξη μέσα στο Πανεπιστήμιο ζει την «άνοιξή» της, ανέφερε σήμερα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, προσθέτοντας ότι σε κρίσιμες ώρες τα σύγχρονα έθνη και οι ηγεσίες πρέπει να επενδύουν στους νέους ανθρώπους του αύριο.

Ο κ. Χριστοφίδης μιλούσε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενόψει της διοργάνωσης του διεθνούς συνεδρίου

καινοτομίας και επιχειρηματικότητας “East meets West”, μεταξύ 1 και 4 Σεπτεμβρίου.

Τη στιγμή που οι πάντες απολύουν, είπε, το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσλαμβάνει νέους ερευνητές, όχι με κρατικά χρήματα, αλλά από εξωτερικά προγράμματα.

Μάλιστα, ανέφερε ότι πολύ σύντομα, το Πανεπιστήμιο θα ανοίξει 100 θέσεις μικρής διάρκειας για νέους ερευνητές, κατά την περίοδο 2012-2013.

«Το Πανεπιστήμιο αποτελεί σήμερα μια όαση στον τόπο μας», είπε ο κ. Χριστοφίδης, προσθέτοντας ότι τη στιγμή που όλοι οι δείκτες της Κύπρου δείχνουν να παίρνουν μια ανησυχητική πορεία, είτε αφορούν στον πληθωρισμό, το εξωτερικό χρέος ή την ανεργία, οι δείκτες για την έρευνα παίρνουν την αντίθετη κατεύθυνση.

Πρόσθεσε ότι αν ο τόπος επενδύσει τα επόμενα χρόνια στην καινοτομία, τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα. «Όλα αυτά τα χρόνια, επενδύοντας μόνο στην άσφαλτο και φτιάχνοντας δρόμους, δεν καταφέραμε να εκσυγχρονίσουμε την πατρίδα μας όσο έπρεπε», πρόσθεσε.

Κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσιάστηκε το διεθνές συνέδριο “East meets West”, που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας και φιλοξενείται στους χώρους του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι το συνέδριο φέρνει στην Κύπρο το κέντρο της καινοτομίας της Ευρώπης. Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Γρηγόρης Μακρίδης, είπε ότι στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει κοντά τους ερευνητές και εκείνους που παράγουν καινοτομία με τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές.

Ακόμη, είπε ότι στοχεύει στην προώθηση των επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα στον τομέα της επιστήμης, της καινοτομίας και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την ενθάρρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιστημόνων να αξιοποιήσουν την παγκόσμια οικονομία  της γνώσης και της καινοτομίας, καθώς και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ ερευνητών και μεταξύ επιχειρηματιών για την αξιοποίηση της καινοτομίας.

Συμπλήρωσε ότι το συνέδριο στοχεύει να δημιουργήσει ένα δυναμικό φόρουμ, όπου ερευνητές και επιχειρήσεις, αξιοποιώντας την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, μετατρέπουν ερευνητικά αποτελέσματα σε εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες.
Ο κ. Μακρίδης είπε ότι ο τίτλος τους συνεδρίου είναι γεωγραφικός, με τους συμμετέχοντες να προέρχονται από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα, φέρνοντας έτσι κοντά την Ανατολή και την Δύση.

Θα περιλαμβάνει συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, συνεδρ

Keywords
Τυχαία Θέματα