Ανησυχία Βουλευτών για ασφάλεια κατοίκων Λάρνακας από πρατήριο

13:33 2/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ανησυχία εξέφρασαν ο Πρόεδρος και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για τη επαναλειτουργία πρατηρίου στη Λάρνακα, από το οποίο είχε υπάρξει προηγούμενα διαρροή πετρελαιοειδών.

Οι Βουλευτές κάλεσαν τη Νομική Υπηρεσία να καταθέσει σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τη λειτουργία πρατηρίων και το Δήμο Λάρνακας να κάνει δεύτερες σκέψεις για την άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου πρατηρίου.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος ο Πρόεδρος της

Αδάμος Αδάμου, «το θέμα του πρατηρίου είναι μια παλιά αμαρτωλή ιστορία, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει βρει τη λύση της».

Πρόσθεσε ότι «αν δεν έρθει η νομοθεσία η οποία είναι στη νομική υπηρεσία εδώ και πάρα πολύ καιρό, που θα έρθει να επιλύσει όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρονται, πηγαίνουν και έρχονται στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, τότε δεν πρόκειται δεν πρόκειται να βρούμε γιατριά σ`όλο αυτό το πρόβλημα».

«Ο κάθε ένας πρέπει να λαμβάνει πάντα υπόψη τους κατοίκους αυτής της χώρας, την ασφάλεια τους, τη δημόσια υγεία και χίλια άλλα δυο πράγματα», σημείωσε ο κ. Αδάμου.

Αναφερόμενος στο κύριο όπως είπε, πρόβλημα της αδειοδότησης πρατηρίων ο Πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι «ξέρω ότι πάρα πολλά πρατήρια βενζίνης που λειτουργούν σήμερα είναι παράνομα, γιατί δεν έχουν πιστοποιητικό τελικής έγκρισης, γιατί πολλά δεν έχουν ούτε πολεοδομική άδεια».

«Είναι πολλά τα προβλήματα που υπάρχουν γι αυτό και μόνο η νομοθεσία, την οποία ελπίζουμε να έχουμε σύντομα – και το τονίζω αυτό – σύντομα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για συζήτηση, τροποποίηση, αλλαγή και ψήφιση, που είναι η διαδικασία, μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους τότε δεν πρόκειται να λύσουμε ποτέ το πρόβλημα», είπε τέλος.

Έκκληση απεύθυνε προς το Δήμο Λάρνακας ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου «να το σκεφτεί πάρα πολύ σοβαρά, να ανακαλέσει την άδεια μέχρι να διασφαλιστεί ότι η εταιρεία που έκανε τις συγκεκριμένες εργασίες έχει την εγκυρότητα και την επιστημοσύνη  γι αυτό το οποίο έκανε διαφορετικά καθίσταται ο Δήμος Λάρνακας υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβεί το επόμενο διάστημα».

«Εν αναμονή της νομοθεσίας η οποία θα ασχολείται με την παροχή αδειών για λειτουργία των πρατηρίων βενζίνης, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για κανένα, ούτε για τις υπηρεσίες του κράτους, ούτε για το Δήμο Λάρνακας», είπε, «γιατί γίναμε μάρτυρες μέσα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος διαδικασιών διάτρητων, αναποτελεσματικών και έχει δοθεί άδεια επαναλειτουργίας ενός πρατηρίου το οποίο κατέστη υπεύθυνο για διαρροή βενζίνης και πετρελαίου το προηγούμενο διάστημα».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου «το περιβάλλον έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά εκείνο που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων και μέσα από τις απαντήσεις που πήραμε δεν έχουμε νοιώσει τη σιγουριά ότι η επαναλειτουργία του διασφαλίζει αυτό το πράγμα».

Το θέμα «πρέπει να κάνει ολόκληρη την πολιτεία να κοκκινίσει από ντροπή», δήλωσε από την πλευρά του ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγ

Keywords
Τυχαία Θέματα