Σιαρλή: Στο ακουστικό για την ημερομηνία καθόδου της Τρόικα

13:33 2/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στο ακουστικό για τον καθορισμό της ημερομηνίας της νέας καθόδου της Τρόικας στην Κύπρο βρίσκεται η Κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, προσθέτοντας ότι πέντε είναι τα ακανθώδη θέματα τα οποία θα συζητηθούν κατά την εδώ παρουσία της Τρόικα στην Κύπρο.

“Από πλευράς δικής μας έχουμε δώσει όλη την πληροφόρηση βάσει του οδικού

χάρτη που έχουμε συμφωνήσει μαζί τους και τώρα είμαστε στο ακουστικό και περιμένουμε ακούσουμε τη ημερομηνία που θα κατέλθουν στην Κύπρο, για να κλείσουμε τον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων και τη συμφωνία του μνημονίου”, ανέφερε ο κ. Σιαρλή σε δηλώσεις του μετά το πέρας συνεδρίου του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα ακανθώδη θέματα που θα συζητηθούν κατά την εδώ παρουσία της Τρόικας είναι η ΑΤΑ, το θέμα της εποπτείας των συνεργατικών ιδρυμάτων, η απαίτηση της Τρόικας για ιδιωτικοποίηση κάποιων ημικρατικών οργανισμών, το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού τομέα, και ένα άλλο θέμα που εντάσσεται στα γενικά θέματα και το οποίο δεν προβληματίζει ιδιαίτερα, όπως είπε.

Σε σχέση με το ορόσημο της συνόδου του Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, ο κ. Σιαρλή είπε ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου αν χαθεί η ημερομηνία αυτή, υπογραμμίζοντας ότι “το πιο σημαντικό είναι να επιτευχθεί συμφωνία με την ομάδα της Τρόικα”.

“Από τη στιγμή που αυτό επιτευχθεί πιστεύω ότι πέραν του 50% της δουλειάς έχει πλέον συμπληρωθεί” είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα