Υποσχέσεις για προσλήψεις στην «πρωθυπουργία» έναντι ψήφου φέρεται να έδιδε ο Κιουτσιούκ

12:02 2/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η “Γενί Ντουζέν” επανέρχεται σήμερα πρωτοσέλιδα στο θέμα των 23 ατόμων που προσέλαβε στην «πρωθυπουργία» ο Ιρσέν Κιουτσιούκ, δύο μέρες πριν από το πολυσυζητημένο εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι 11 από τις 23 προσλήψεις, οι οποίες φαίνεται να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα του εκλογικού συνεδρίου του ΚΕΕ, αφορούσαν άτομα τα οποία έχουν άμεση συγγενική σχέση με εκλέκτορες του κόμματος σε διάφορες κατεχόμενες επαρχίες.

Οι προσλήψεις

είχαν προκαλέσει αναστάτωση εντός του ΚΕΕ και οι διαμάχες μεταξύ των μελών του κόμματος είχαν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Σε δηλώσεις του στη “Γενί Ντουζέν”, ο «πρόεδρος» της «ένωσης κοινοταρχών» και εκλέκτορας στην επιτροπή του ΚΕΕ στο Δίκωμο, Χουσεϊν Μπαρμπέτ, αφού επιβεβαίωσε την πληροφορία της εφημερίδας για υποσχέσεις σχετικά με την πρόσληψη των 23 ατόμων, ανέφερε ότι ένα βράδυ πριν το εκλογικό συνέδριο του κόμματος έφθασε στο Δίκωμο ο «γενικός διευθυντής του υπουργείου τουρισμού, περιβάλλοντος και πολιτισμού» Μουσταφά Ερισμέν, ο οποίος επισκέφθηκε οκτώ εκλέκτορες στην τοπική οργάνωση του κόμματος, ζητώντας την ψήφο τους υπέρ του Κιουτσιούκ.

Μάλιστα ο Ερισμέν κρατούσε ένα κατάλογο με οκτώ ονόματα, συμπεριλαμβανομένης και της κόρης του, για τα οποία δόθηκαν υποσχέσεις ότι αμέσως μετά τη λήξη του εκλογικού συνεδρίου θα προσληφθούν. Το έγγραφο πρόσληψης ήταν υπογεγραμμένο από τον «διευθυντή του προσωπικού γραφείου του πρωθυπουργού», τον «υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ» και τον «διευθυντή του λογιστικού τμήματος υπουργείου δημοσιονομικών». Ο Μπαρμπέτ ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία πρόσληψη και κατηγορεί τον Ιρσέν Κουτσιούκ ότι τους εξαπάτησε, πήρε την ψήφο τους και δεν κράτησε το λόγο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα