Ανησυχία για την πορεία της οικονομίας, εξέφρασε το ΔΗΚΟ στον ΥΠΟΙΚ

13:12 5/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Ανησυχία για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, παρά τις διάφορες κινήσεις που έγιναν στους προηγούμενους μήνες, εξέφρασε το ΔΗΚΟ στον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με αντιπροσωπεία του κόμματος επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του ΔΗΚΟ,

ο Υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τον κ. Καρογιάν, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του για την οικονομία και διαβεβαίωσε ότι στο Υπουργείο Οικονομικών κάνουν διάφορες ασκήσεις ούτως ώστε να είναι έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να ληφθούν άμεσα επιπρόσθετα μέτρα, αν χρειαστούν, ενώ το ΔΗΚΟ διατύπωσε τις απόψεις του για τα μέτρα ανάπτυξης, την ανεργία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, εκφράζοντας την ετοιμότητα υιοθέτησης όλων εκείνων των απαραίτητων μέτρων που είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του τόπου.

Ο κ. Καρογιάν είπε ότι ενδιαφέρει το ΔΗΚΟ το δημοσιονομικό έλλειμμα και ότι «θα πρέπει να τηρηθούν οι στόχοι που έχουμε θέσει για 2,5% (έλλειμμα) το 2012», προσθέτοντας ότι «επικεντρώσαμε την προσοχή μας στα ζητήματα της ανάπτυξης, που είναι πολύ καλά γνωστό ότι χωρίς ανάπτυξη δεν μπορούμε ούτε και έσοδα στο κράτος να φέρουμε ούτε και να κτυπήσουμε την ανεργία, ούτε και να οδηγήσουμε τον τόπο σε πορεία ανάπτυξης».

«Χρειάζονται κίνητρα, μια συγκροτημένη πολιτική που να μπορεί να απαντά σε αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα που είναι απαραίτητο για την πάρα πέρα πορεία της κυπριακής οικονομίας», ανέφερε.

Ο κ. Καρογιάν είπε ακόμη ότι αντάλλαξαν απόψεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το ΔΗΚΟ εξέφρασε, όπως είπε, την ετοιμότητα του «να στηρίξουμε τις προσπάθειες που κατευθύνονται προς αυτό το στόχο».

«Υπάρχουν δυνατότητες, μέτρα και κινήσεις που πρέπει και μπορούν να γίνουν για να υπάρξει και μια ευρύτερη σταθερότητα στο σύστημα και να πεισθούν και οι ξένοι ότι όντως, αυτό που όλοι γνωρίζουμε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου είναι δομημένο σε ισχυρές βάσεις να μπορέσει να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες που παρατηρούνται αυτή την περίοδο», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι εξέφρασαν στον ΥΠΟΙΚ την ανάγκη να «προχωρήσουμε τάχιστα σε ό,τι αφορά τη ψήφιση της νομοθεσίας που έχει να κάνει με τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό που θα βοηθήσει την αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και όχι μόνο».

Ο κ. Καρογιάν εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο, μέσα από την ισχυρή βούληση να λάβουμε μέτρα τα οποία να τονώνουν την ανάπτυξη και ταυτόχρονα δημοσιονομικά το κράτος να πηγαίνει καλύτερα τηρώντας τους στόχους και μέσα από μια συγκροτημένη πολιτική – και ελπίζω όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συναισθανόμαστε τους κινδύνους αλλά και τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε – το ΔΗΚΟ είναι έτοιμο και για διάλογο και για επιπρόσθετες εισηγήσεις αλλά και στήριξη προσπαθειών, πρωτοβουλιών και πολιτικών που έχουν ως στόχο την εξυπηρέτηση αυτών των προτεραιοτήτων».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι ο ΥΠΟΙΚ εξέφρασε την ετο

Keywords
Τυχαία Θέματα