Βαλυράκης «Oι πρόωρες εκλογές οδηγούν σε αποσταθεροποίηση της χώρας»

«Να εξαντληθεί η τετραετία».

«Η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές χωρίς να λύνει κανένα πρόβλημα, απειλεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της χώρας», δήλωσε ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προτείνοντας παράλληλα να εξαντληθεί η τετραετία με κυβέρνηση που θα αναδείξουν τα 2/3 της Βουλής.

Επισήμανε

ότι «την ώρα που οι κοινωνικές αντοχές της χώρας εξαντλούνται, η πρόωρη προσφυγή σε εκλογές σε αυτή τη φάση ενώ δεν έχει να προσφέρει τίποτα, υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε πλήρη αποσταθεροποίηση» πρόσθεσε πως «απαιτείται εθνική συνεννόηση και κοινωνική συμφιλίωση.

Χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο εθνικής σωτηρίας που θα επιστρατεύσει όλες τις δυνατότητες και τις δυνάμεις που διαθέτουμε» και εξήγησε ότι «σταθεροποιητική δύναμη αποτελεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 2/3 της βουλής που στηρίζει τις επιλογές της κυβέρνησης συνεργασίας. Η κυβέρνηση αυτή όμως είναι εμφανές ότι έχει τερματίσει το ρόλο της. Η σημερινή βουλή μπορεί να δώσει άμεσα κυβερνητικό σχήμα εθνικής ενότητας… Καλούνται οι πολιτικοί αρχηγοί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να επιτελέσουν το ιστορικό τους καθήκον…».

Keywords
Τυχαία Θέματα