Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην περιοχή της Ακουρδάλιας

15:52 7/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
(Φωτο αρχείο)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 12 και 30 το μεσημέρι στην περιοχή Ακουρδάλιας, Θελέτρας και Κάθικα σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζή.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Κεμιτζή ανέφερε ότι «για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται αυτή τη στιγμή ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται 7 οχήματα της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 2 οχήματα του Ταμείου θύρας, ένα όχημα του Τμήματος Δασών,  οχήματα της Επαρχιακής

Διοίκησης και οχήματα των γύρω κοινοτήτων».
Σύμφωνα με την κ. Κεμιτζή « η περιοχή είναι δύσβατη και οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν  δυσχεραίνουν το έργο για την κατάσβεσή της. Για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς εργάζονται επίσης δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, τα δύο ελικόπτερα Πυρόσβεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας».
«Μέχρι στιγμής η πυρκαγιά κατέκαψε 8 εκτάρια άγριας βλάστησης», πρόσθεσε η κ. Κεμιτζή.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του Εκπροσώπου Τύπου του Τμήματος Δασών Ανδρέα Χρίστου «υπό έλεγχο τέθηκε μετά το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαράδρα στην Αργάκα  η οποία κατέκαψε 2 εκτάρια άγριας βλάστησης, χαρουπιές, ελιές και αμυγδαλιές».

Keywords
Τυχαία Θέματα