Εμμένει στην αθωότητα του ο Γρηγορίου

15:02 7/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του φόνου του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή, με τον 1οκατηγορούμενο Αντρέα Γρηγορίου να εμμένει στην αθωότητα του και να υποστηρίζει πως δεν είχε ουδεμία εμπλοκή στη δολοφονία.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο 1ος κατηγορούμενος επικαλέστηκε την κατάσταση της υγείας του και ότι το χρονικό διάστημα που έγινε ο φόνος,

ο ίδιος νοσηλευόταν σε κακή κατάσταση τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όσο και σε ιδιωτική κλινική, αφού τραυματίστηκε στο πόδι, μετά από έκρηξη βόμβας στο όχημα του, τα Χριστούγεννα του 2009.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, Ελενα Κλεόπα, υπέβαλε στον Αντρέα Γρηγορίου ότι η κατάσταση της υγείας του δεν τον εμπόδιζε να συνωμοτεί και να οργανώνει τον φόνο του Άντη Χατζηκωστή, είτε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, είτε στην ιδιωτική κλινική.

Σε ερώτηση της κ. Κλεόπα αν είχε γίνει πρόταση στον 1ο κατηγορούμενο  από τον κουμπάρο του και 2ο κατηγορούμενο Τάσο Κρασοπούλη να «παίξουν» διευθυντικό στέλεχος του «Σίγμα» έναντι αμοιβής και ακολούθως εργοδότησης του στο κανάλι, ο Γρηγορίου απάντησε: «Εγώ είμαι κασάπης και κασάπικο στο Σίγμα δεν υπήρχε. Πώς θα έπιανα δουλειά εκεί όπως μου καταλογίζουν;».

Η κατηγορούσα αρχή υπέβαλε στον 1ο κατηγορούμενο ότι και η προστασία της νύχτας δεν είναι δουλειά του κασάπη, και όμως την έκανε. Επίσης, υπέβαλε στον Γρηγορίου ότι ούτως ή άλλως δεν του υποσχέθηκε κανείς ότι θα τον έκανε και αρχισυντάκτη.

Η κ. Κλεόπα ανέφερε στο δικαστήριο ότι όποτε συμφέρει τον 1ο κατηγορούμενο και θέλει να δώσει άλλοθι στον εαυτό του για τον επίμαχο μήνα, τον Δεκέμβρη του 2009, επικαλείται τις διακοπές που έκανε στην Πάφο και τα γενέθλια της πεθεράς του.

«Τα γενέθλια της πεθεράς του δεν μπορεί να ήταν τριήμεροι εορτασμοί και οι διακοπές του δεν είναι δυνατόν να κρατούν μέχρι τον Δεκέμβρη», είπε η κ. Κλεόπα.

Σε ό,τι αφορά τις διακοπές του στην Πάφο, ο Αντρέας Γρηγορίου υποστήριξε πως ήταν η πρώτη φορά στη ζωή του που κάθισε να ξεκουραστεί, διότι όπως είπε δούλευε πολύ σκληρά.

Στο μεταξύ, συνέχισε να υποστηρίζει τη αθωότητα του, λέγοντας «είμαι  αθώος και θα το λέω μέχρι να το καταλάβουν όλοι».

Ωστόσο, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής ανέφερε στο δικαστήριο  ότι η Πάφος δεν αποτελεί δικαιολογία για τον 1ο κατηγορούμενο, αφού απέχει από τη Λευκωσία μιάμιση ώρα και υπέβαλε στο Γρηγορίου πως  πήγαινε να δει τα πεθερικά του, αλλά ερχόταν στη Λευκωσία, για να κάνει και τις άλλες δουλειές του.

Επιπλέον, η κ. Κλεόπα ζήτησε από τον 1ο κατηγορούμενο να αναφέρει στο δικαστήριο το όνομα του ένστολου, ο οποίος όπως επικαλέστηκε ο Γρηγορίου σε προηγούμενη δικάσιμο, του μετέφερε μήνυμα από τον Φάνο Χατζηγεωργίου το οποίο έλεγε επί λέξει: «Πε του Αντρέα επίστεψε ότι επήα να φάω μακαρόνια και εκείνος ξέρει».

Αν και ο Γρηγορίου αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα του, επικαλούμενος την εργασία του συγκεκριμένου

Keywords
Τυχαία Θέματα