Ανακοίνωση για τη συνάντηση Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων με Γ. Εισαγγελέα και Β. Γενικό Εισαγγελέα

17:57 7/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εντός των επόμενων δυο μηνών θα ολοκληρωθεί και θα προωθηθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που να προβλέπει διαδικασία διαιτησίας για ταχεία απονομή δικαιοσύνης και αποζημίωσης στους κατόχους αξιογράφων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων που είχε σήμερα συνάντηση με το Γενικό Εισαγγελέα και το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας με τους οποίους συζήτησε νομικές πτυχές που αφορούν την εξεύρεση τρόπων αποζημίωσής τους σε σχέση

με τα δίκαια αιτήματά τους.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος ευχαριστεί ιδιαίτερα τους δυο αξιωματούχους, και σημειώνει πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η ολοκλήρωση νομοσχεδίου που θα προβλέπει διαδικασία διαιτησίας, την οποία να μπορούν να αξιοποιούν οι κάτοχοι αξιογράφων, για ταχεία απονομή δικαιοσύνης και αποζημίωσης.

Η Νομική Υπηρεσία ανέφερε ότι θα ολοκληρωθεί το σχετικό νομοσχέδιο και θα προωθηθεί στη Βουλή, εντός των δύο επόμενων μηνών, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οπως αναφέρεται, το ζητούμενο για το Σύνδεσμο Κατόχων Αξιογράφων, είναι να δύνανται, όλοι οι καταθέτες που ανυποψίαστα μεταβλήθηκαν από τις τράπεζες σε ιδιώτες επενδυτές, να μπορούν να αξιοποιήσουν τη διαδικασία διαιτησίας, η οποία και να αποτελεί αποτελεσματικό οδό για την εξέταση των υποθέσεών τους. Περαιτέρω, ότι οποιεσδήποτε αποζημιώσεις αποφασίζονται σε τέτοια διαδικασία θα καταβάλλονται απρόσκοπτα προς τους δικαιούχους.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων θα ζητήσει επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το συντομότερο δυνατόν “για σφαιρική συζήτηση των θεμάτων που άπτονται της εξαπάτησης τους από τις τράπεζες”.

Τονίζεται τέλος, ότι πλείστα όσα μέλη του Συνδέσμου βρίσκονται σε κατάσταση εξαιρετικής δυσπραγίας και οικονομικής ανέχειας λόγω της μη επίλυσης, μέχρι τώρα, του θέματος, και ο Σύνδεσμος θα εξετάσει τη λήψη δυναμικών μέτρων για προώθηση των δίκαιων αιτημάτων του, πάντοτε εντός των πλαισίων της νομιμότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα