Αναχώρησε από τη Μόσχα ο Μιχάλης Σαρρής – Πρώτα η Τρόικα λένε οι Ρώσοι

08:41 22/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής αναχώρησε σήμερα από τη Μόσχα, χωρίς να υπάρξει καμία ανακοίνωση για συμφωνία, έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή στη ρωσική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μιχάλης Σαρρής έφθασε την Τρίτη στη Μόσχα όπου είχε συνομιλίες σχετικά με την επιμήκυνση του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την

Κύπρο και ενδεχόμενες ρωσικές επενδύσεις στον τραπεζικό και τον ενεργειακό τομέα.

Ωστόσο το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσελίγο μετά τις 8.00 σήμερα Παρασκευή ότι οι διαπραγματεύσεις της Κύπρου με τη Μόσχα απέτυχαν.

«Οι συνομιλίες με την Κύπρο τερματίσθηκαν, σε ότι αφορά τη ρωσική πλευρά» . Η Ρωσία περιμένει την απόφαση της τρόικας για τη διάσωση της Κύπρου πριν εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετάσχει, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ μετά την αναχώρηση του Κύπριου ομολόγου του Μιχάλη Σαρρή από τη Μόσχα.

Η Ρωσία περιμένει την απόφαση της τρόϊκα προκειμένου να αποφασίσει πώς και εάν θα συμμετάσχει στην διάσωση της Κύπρου. Οι συνομιλίες μας έληξαν είπε ο Υπ. Οικονομικών της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι επιχειρηματίες δεν εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κύπρου.Επίσης δεν συζητήθηκε η χορήγηση νέου δανείου από την ρωσία στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα