Η Βουλή θα ψηφίσει σήμερα τα εννέα κυβερνητικά νομοθετήματα

07:39 22/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για σήμερα στις 10.00 το πρωί αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής την συνέχιση της χθεσινοβραδινής συνεδρίας προκειμένου να δοθεί χρόνος εξέτασης των εννιά κυβερνητικών νομοθετημάτων που κατατέθηκαν ψες με τη διαδικασία του επείγοντος.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίας από τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και των κομμάτων της Βουλής, λόγω του όγκου των σελίδων

που θα πρέπει να διεξέρθουν οι Βουλευτές και επειδή δεν προβλέπεται να υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις λόγω της μικρής καθυστέρησης στην εξέταση και ψήφιση των συγκεκριμένων νομοθετημάτων, ελήφθη η απόφαση από την προηγηθείσα σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων όπως γίνει δεκτό το αίτημα της Κυβέρνηση για την ανάγκη επείγουσας εξέτασης των νομοθετημάτων.

Ως εκ τούτου παραπέμπονται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η οποία μέχρι τις 10.00 σήμερα το πρωί θα πρέπει να τα εξετάσει και να τα επαναπροωθήσει στην ολομέλεια για την τελική συζήτηση και ψηφοφορία. Η ολομέλεια του νομοθετικού σώματος ψήφισε ομόφωνα τρία από τα τέσσερα νομοσχέδια τα οποία περιλάμβανε η σημερινή ημερήσια διάταξη.

Τα νομοσχέδια αυτά είναι ο περί Προϋπολογισμού της Αρχής Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, ο περί Προϋπολογισμού του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης και ο περί Προϋπολογισμού Ταμείου του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκαταστάσης Ατόμων με Αναπηρίες. Ψηφίστηκε επίσης ο νόμος για τον Προϋπολογισμό του ΧΑΚ με 52 ψήφους υπέρ και μία (Οικολόγων Περιβαλλοντιστών) εναντίον.

Εξάλλου, η ΕΤΥΚ, με ανακοίνωση της, θα καλέσει τους υπαλλήλους όλων των τραπεζών να κατέλθουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την ώρα που θα συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο

Keywords
Τυχαία Θέματα