Άμεσο τερματισμό της απεργίας ζητά το ΚΕΒΕ

14:14 6/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΚΕΒΕ με αφορμή την συνεχιζόμενη απεργία στον κατασκευαστικό τομέα απευθύνει έκκληση προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και αναλογιζόμενα τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που προκαλούνται στην κυπριακή οικονομία να συμφωνήσουν άμεσα σε τερματισμό της.

Το ΚΕΒΕ καλεί την Υπουργό Εργασίας, τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και την Ομοσπονδία

Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους για επίλυση της διαφοράς η οποία άρχισε ήδη να δημιουργεί προβλήματα στον τουριστικό τομέα αφού όλα τα έργα που ευρίσκονται σε εξέλιξη έχουν καθηλωθεί. Ήδη αρκετοί Τουριστικοί Πράκτορες προειδοποιούν ότι θα αρχίσουν να προχωρούν σε ακύρωση των συμβολαίων για την νέα τουριστική περίοδο.

Το ΚΕΒΕ διαμηνύει προς όλους ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους, όπως συνταγματικά κατοχυρωμένο είναι και το δικαίωμα στην εργασία το οποίο πρέπει επίσης να τυγχάνει του ίδιου σεβασμού.

Καλεί δε τους πάντες να αποφεύγουν τις οποιεσδήποτε ακρότητες και αντιπαραθέσεις που καμιά σχέση δεν έχουν με το κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο του κυπριακού λαού στο σύνολό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα