Εσκεμμένη τελμάτωση προσφυγικών στεγαστικών προγραμμάτων καταγγέλλει ο Κ. Χατζηγιάννης

13:00 6/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εσκεμμένη τελμάτωση των προσφυγικών στεγαστικών προγραμμάτων από την Κυβέρνηση καταγγέλλει ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει, εδώ και σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο σε όλες τις επαρχίες οι αιτήσεις των προσφύγων παραμένουν αναπάντητες και στοιβαγμένες σε χώρους στην κάθε Επαρχιακή Υπηρεσία Μερίμνης, λόγω του ότι δε δίνεται το πράσινο φως από την Κυβέρνηση να

προχωρήσουν σε συνεδρία και εξέταση των αιτήσεων αυτών που αφορούν την κάλυψη των στεγαστικών αιτημάτων των προσφύγων.

«Ως αποτέλεσμα ο προσφυγικός κόσμος δεν έχει λάβει καμία απάντηση όλο αυτό το διάστημα. Με άλλα λόγια, τα στεγαστικά προγράμματα των προσφύγων έχουν τελματωθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου με οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών», αναφέρει.

Προσθέτει ότι αν και υπάρχουν ακόμη σε κάποιες περιοχές διαθέσιμα οικόπεδα και παρόλο που υπάρχουν και αιτητές έτοιμοι για να αρχίσουν ανέγερση της κατοικίας τους, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν παραχωρήθηκαν. Συμπληρώνει ότι η Κυβέρνηση εφάρμοσε αυτή την τακτική πολύ πριν συμφωνήσει τις μειώσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την Τρόικα.

«Ωστόσο, το πρόβλημα της στέγασης των προσφύγων θα επιδεινωθεί μέσα από τις συμφωνημένες με την Τρόικα περικοπές. Ουσιαστικά, η αλλαγή κριτηρίων για τους δικαιούχους έχει γίνει στη βάση ότι κανένας δεν εγκρίνεται», αναφέρει.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι η διαδικασία έχει τελματωθεί, με σκοπό η παρούσα Κυβέρνηση να μη λάβει την ευθύνη και να μην ανακοινώσει το ενδεχόμενο αλλαγής των κριτηρίων τα οποία.

Keywords
Τυχαία Θέματα