ΑΚΕΛ: Πισώπλατο μαχαίρωμα κατά της Κύπρου η επιστολή Αναστασιάδη στον Πρόεδρο

13:37 21/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για «πισώπλατο μαχαίρωμα της πατρίδας» και υπονόμευση του Προέδρου Χριστόφια από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη κατά την πιο κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, αναφερόμενος στην επιστολή Αναστασιάδη με την οποία «απειλούσε» τον Πρόεδρο με πολιτικές,

αστικές και ποινικές ευθύνες. Σε δηλώσεις του το μεσημέρι, στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι ο κ. Αναστασιάδης επιβεβαίωσε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ, την Πέμπτη, το περιεχόμενο της επιστολής προς τον Πρόεδρο «μέσα από την οποία επιχείρησε να τον εκβιάσει να αποδεχθεί ως είχε το μνημόνιο».

Συμπλήρωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης, επαναλαμβάνοντας εαυτόν, όπως έπραξε το 2004 όταν κατάγγειλε την Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ, έδρασε ανάλογα και «κάρφωσε πισώπλατα, όχι τον Πρόεδρο, αλλά την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία». Πρόσθεσε ότι «για να είναι πιο αποτελεσματικός ο εκβιασμός του, αποκάλυψε δημόσια την απόρρητη απόφαση της ΕΚΤ για τερματισμό στις 20 Ιανουαρίου του 2013, της δυνατότητας πρόσβασης της Λαϊκής Τράπεζας στο Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην πιθανότητα πρόκλησης πανικού και μαζικής απόσυρσης κεφαλαίων από τις κυπριακές τράπεζες».

Ανέφερε εξάλλου ότι ο κ. Αναστασιάδης, «εμπιστευόταν την Τρόικα», πιστεύοντας ότι «θα επέβαλλε τη δική του προκρούστεια νεοφιλελεύθερη λογική και φιλοσοφία» ενώ είπε ότι το κέρδος για τον ίδιο και την παράταξη του θα ήταν διπλό, καθώς θα μπορούσε «να τα φορτώσει όλα στον Πρόεδρο και στο ΑΚΕΛ».

Τηλεοπτική παρουσία Αναστασιάδη στο ΡΙΚ
———————————————————-
Ο κ. Λουκαΐδης αναφέρθηκε και στην εμφάνιση του κ. Αναστασιάδη σε προεκλογική εκπομπή του ΡΙΚ, την Πέμπτη, λέγοντας ότι απέδειξε με τη συμπεριφορά ότι δεν έχει αλλάξει και παραμένει αυτός που ο κυπριακός λαός γνωρίζει πολύ καλά. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης «ανέδειξε εκ νέου την γνωστή αυταρχική συμπεριφορά του απέναντι στη συντονίστρια της εκπομπής και τους δημοσιογράφους, όταν ετσιθελικά ήθελε ο ίδιος να καθορίσει τον τρόπο διεξαγωγής της συζήτησης, επιβάλλοντας δεκάλεπτους και πλέον μονολόγους, παρά τις εκκλήσεις της συντονίστριας».

Φυσικό αέριο και ΚΡΕΤΥΚ
————————————–
Εξάλλου, ο κ. Λουκαΐδης, αναφερόμενος στη δέσμευση του κονδυλιού για την ΚΡΕΤΥΚ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μίλησε για κάθετη σύγκρουση τόσο με τα συμφωνηθέντα από τον περασμένο Ιούνιο, όσο και με τη θέση για ταχεία προώθηση των αποφάσεων που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου. «Καταγγέλλουμε ως κορυφαία αντίφαση, από τη μια ο υποψήφιος της ΕΔΕΚ Γιώργος Λιλλήκας να ζητά σύσκεψη στο προεδρικό με στόχο την άμεση αξιοποίηση του φυσικού αερίου και από την άλλη, την ίδια μέρα η ΕΔΕΚ να δεσμεύει τα κονδύλια για την ΚΡΕΤΥΚ», είπε.

Αναφερόμενος στην κριτική από πλευράς ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ για την απόφαση της Κυβέρνησης «να τερματίσει τη διαπραγμάτευση με την TOTAL- NOVATEK που ήταν πρώτη στην αξιολόγηση, αρχίζοντας διαπραγμάτευση με τη δεύτερη στην κατάταξη ENI- KOGAS», είπε ότι αυτό που προκύπτει αβίαστα είναι «το ανυπόστατο των καταγγελιών ότι υπήρχε δήθεν σκοπιμότητα για την επιλογή της κοινοπραξίας TOTAL- NOVATEK», ενώ ανέφερε ότι η επιμονή τους να παραγνωρίζεται το στοιχείο αυτό «δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ως προς τις δικές τους σκοπιμότητες και επιδιώξεις».

Ο κ. Λουκαϊδης χαιρέτισε την κατάθεση νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση για την ίδρυση Εθνικού Ταμείου Υδρογονανθράκων, λέγοντας ότι αποτελεί ακόμη μια πράξη στην αλυσίδα των ενεργειών της Κυβέρνησης, η οποία καταδεικνύει την αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε με ταχύτατους ρυθμούς στη δημιουργία των προϋποθέσεων αξιοποίησης του φυσικού πλούτου.

Υποβάθμιση S&P
———————-
Μιλώντας τέλος για την υποβάθμιση της πιστοληπτική ικανότητα της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Standard&Poor’s, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι το περιεχόμενο της έκθεσης καταδεικνύει τους πραγματικούς λόγους και τις αιτίες για τους οποίους η Κύπρος έχει απευθυνθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, που είναι οι τεράστιες ζημιές του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Όπως είπε, οι λόγοι που παρατίθενται στην έκθεση, παραπέμπουν στην αβεβαιότητας της υπογραφής δανειακής σύμβασης και στην επιφύλαξη εκ μέρους κρατών μελών της ΕΕ για την συνεισφορά τους στη στήριξη των αναγκών που δημιουργούνται από την τραπεζική κρίση στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα