Αναστασιάδης: Όχι σε ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών

12:18 21/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την διαβεβαίωση ότι δεν είναι στις προθέσεις του η ιδιωτικοποίηση ή η μετοχοποίηση οποιουδήποτε ημικρατικού οργανισμού μετέφερε το πρωί στους εργαζόμενους και στη Διοίκηση της Αρχής Ηλεκτρισμού, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την επίσκεψη του στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού.

«Δεν είναι στις προθέσεις μας» ανέφερε «η ιδιωτικοποίηση ή η μετοχοποίηση οποιουδήποτε ημικρατικού οργανισμού. Αυτό που πρωτεύει είναι ο εκσυγχρονισμός

του θεσμικού πλαισίου για να γίνει πιο ευέλικτη και ουσιώδης η συνεισφορά του ημικρατικού οργανισμού προς το συμφέρον της χώρας. Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε είναι τη διαπραγμάτευση με την τρόικα σε περίπτωση που κριθεί το χρέος μη βιώσιμο. Ό,τι κι αν γίνει, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το καθεστώς των υπαλλήλων της ΑΗΚ θα διαφυλαχτεί με κάθε τρόπο. Δεν θα δεχτούμε την επί ζημία των εργαζομένων, όρων ή σύμβαση, με την Τρόικα».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω» συνέχισε «ότι οι πολιτικές θα είναι προς όφελος των εργαζομένων και όχι σε βάρος των εργαζομένων. Ακόμα και όταν μιλούσα για μετοχοποιήσεις ήταν το πλειοψηφικό πακέτο να κρατηθεί από το κράτος, να βρεθεί ο στρατηγικός επενδυτής αλλά να δοθεί και σε μερικούς εργαζόμενους η συμμετοχή στη διοίκηση έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν και να αισθάνονται ότι είναι κομμάτι δικό τους η παραγωγή του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού». Ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε πως δεν υπάρχει μια ανάλογη πολιτική πρόθεσης από δική του πλευράς, απευθυνόμενος προς όλους τους ημικρατικούς οργανισμούς για να μην διαδίδονται τα όσα δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησής του. «Ελπίζω» κατέληξε «να είναι βιώσιμο το χρέος έτσι ώστε η κυβέρνηση να μην υποχρεωθεί να το διαπραγματευτεί, γιατί δυστυχώς είναι εκ των όρων του μνημονίου».
Ο κ. Αναστασιάδης στη συνέχεια εξέφρασε θαυμασμό προς τη διοίκηση, τη διεύθυνση, το εργατικό προσωπικό για το πραγματικό μεγάλο θαύμα που έχουν επιτελέσει τους τελευταίους 17 μήνες ανασυγκροτώντας εκ βάθρου ερείπια. «Ειλικρινά» είπε «αυτό το πείσμα θέλουμε να διακρίνει όλους τους Κύπριους και φαίνεται ότι και φιλότιμο έχουμε και πείσμα διαθέτουμε γιατί χάρη σε αυτό το πείσμα έγινε αυτό το θαύμα. Θέλω να εκφράσω την αισιοδοξία μου ότι όπως η ΑΗΚ σε ελάχιστο χρόνο έχει ανασυγκροτηθεί και έχει δημιουργήσει τις προοπτικές έτσι ώστε μέχρι το καλοκαίρι να είναι τα πάντα σαν να μην υπήρξε ποτέ το επεισόδιο της 11ης Ιουλίου 2011, και ευρύτερα ο κυπριακός λαός να σταθεί στα πόδια του για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις κρίσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Όσον αφορά την νέα υποβάθμιση στις πιστοληπτικές ικανότητες της χώρας , ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι όταν μιλάμε για δύσκολες κρίσιμες ώρες και όταν λέμε ότι θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι ο χρόνος, δεν εργάζεται υπέρ της προσπάθειας να διασφαλίσουμε τους λιγότερο οδυνηρούς όρους δεν είναι τυχαία.

«Δεν θα κάνω κριτική» κατέληξε «αλλά θα πω ότι χρειάζεται μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης στη διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων του τόπου, γιατί δεν είναι μόνο η υποβάθμιση αλλά και από πολλές άλλες πλευρές αντιμετωπίζουμε προβλήματα και πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι μέσα από τη συνένωση δυνάμεων μπορούμε να επιτύχουμε πολύ περισσότερα από ότι μέσα από τις αντιπαραθέσεις μας»..

Keywords
Τυχαία Θέματα