Αίτηση Πραξούλας στο Ανώτατο να συμμετέχει στα debate – Καταγγέλλει την Κύπρο

18:59 26/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πυρ και μανία είναι η Πραξούλα Αντωνιάδου εναντίον του ΡΙΚ για τη μη παρουσία της στο debate του κρατικού καναλιού. Με αίτηση της στο Ανώτατο Δικαστήριο η υποψήφια Πρόεδρος ζητά την έκδοση προσωρινού διατάγματος με το οποίο να διασφαλίζεται η παρουσία της στη συζήτηση των υποψηφίων Προέδρων Νίκου Αναστασιάδη, Σταύρου Μαλά και Γιώργου Λιλλήκα αλλά και να μην τυγχάνει δυσμενούς διάκρισης σε σχέση

με τους ανθυποψήφιους της.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το πρωί της 28ης Ιανουαρίου 2013.

Η κα Αντωνιάδου προσβάλλει την απόφαση του ΡΙΚ ότι η ίδια δεν είναι υποψήφια Πρόεδρος κόμματος σύμφωνα με το Νόμο του ΡΙΚ. Το ΡΙΚ ερμηνεύει τον όρο ”κόμμα” και «ηγέτη πολιτικού κόμματος» με τρόπο που να σημαίνει κοινοβουλευτικό κόμμα.

Σύμφωνα με την αγωγή, η Πραξούλα Αντωνιάδου υποστηρίζει ότι είναι ηγέτης Κόμματος (Ενωμένοι Δημοκράτες) της οποίας το κόμμα είναι αδελφό Κόμμα με το «ALDE», το Κόμμα των Φιλελευθέρων Δημοκρατών στην Ευρώπη, το οποίο και είναι το τρίτο Κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο μετά το Λαϊκό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Το παράπονο έχει διαβιβασθεί τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και στα κόμματα ων Φιλελευθέρων Δημοκρατών της
Ευρώπης καταγγέλοντας το ΡΙΚ για αντιδημοκρατική και άνιση συμπεριφορά.

Μάλιστα, η υποψήφια πρόεδρος καλεί τα κόμματα των Φιλελευθέρων να μην στηρίξουν την Κύπρο όσον αφορά στο μνημόνιο καθώς μέρος της οικονομικής βοήθειας θα καταλήξει στα ταμεία του κρατικού καναλιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα