Με εντατικό ρυθμό οι έρευνες για τις διαρροές στην ΚΤ, λέει η αστυνομία

16:50 26/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι έρευνες για τη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων από την Κεντρική Τράπεζα συνεχίζονται εντατικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σημειώνοντας ότι “στόχος είναι το συντομότερο να ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις και να υποβληθεί ο φάκελος στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης”.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ.Αγγελίδης ανέφερε πως οι έρευνες περιλαμβάνουν λήψεις καταθέσεων “κι αν χρειαστεί και εξέταση οποιωνδήποτε εγγράφων”, ενώ ερωτηθείς κατά

πόσο θα κληθούν και πολιτικά πρόσωπα, παρέπεμψε στη δήλωση του Αρχηγού της Αστυνομίας, ότι δηλαδή “οποιοδήποτε πρόσωπο γνωρίζει οτιδήποτε που ίσως βοηθά αυτήν την έρευνα ή θα πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις, αυτό θα γίνει”.

Ο κ.Αγγελίδης σχολίασε και δημοσίευμα, ότι τους επόμενους 3 μήνες, η αστυνομία θα αποκτήσει ειδικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για παρακολούθηση, μέσω δορυφόρου, σκηνών, εκδηλώσεων και σοβαρών γεγονότων εγκληματικής φύσης.

Όπως δήλωσε “πρόκειται για αγορά αναβαθμισμένου εξοπλισμού, που θα βοηθήσει στην καλύτερη εκτέλεση των καθηκόντων μας και βελτίωση της αποτελεσματικότητας της αστυνομίας, πάντοτε όμως σε νόμιμα πλαίσια”.

“Πρόκειται για εξοπλισμό ο οποίος, για παράδειγμα, όταν θα υπάρχει μια σκηνή εγκλήματος, θα μπορεί να παρακολουθεί κάποιος που βρίσκεται στο Αρχηγείο, ενώ η σκηνή βρίσκεται σε άλλην Επαρχία, τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς της αστυνομίας”, συμπλήρωσε.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, συνέχισε, θα αναβαθμίσει επιχειρησιακά την αστυνομία, τονίζοντας παράλληλα ότι “όλα αυτά που θα γίνουν, δηλαδή η αναβάθμιση αυτών των υπηρεσιών, η αλλαγή, οι καινοτομίες, πάντοτε πρέπει να είναι σε νόμιμα πλαίσια”.

Εξάλλου, αναφερόμενος στη σύλληψη και παραδοχή των τριών νεαρών, για τις ζημιές που προκάλεσαν στο υπό αναστήλωση τέμενος της Δένειας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας απέδωσε το συγκεκριμένο περιστατικό σε απερισκεψία των νεαρών που δεν ενέχει οποιαδήποτε άλλα κίνητρα.

“Το σημαντικό είναι ότι έχουν παραδεχθεί και κατηγορήθηκαν γραπτώς και πέραν αυτού, θα προχωρήσουν οι έρευνες για να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να προχωρήσει στο δικαστήριο”, είπε και πρόσθεσε ότι αφέθηκε ελεύθερος ο 35χρονος που είχε αρχικά συλληφθεί ως ύποπτος για την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα