ΑΗΚ : Νέοι δικαιούχοι στη διατίμηση με κώδικα 08

17:30 9/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τροποποιήθηκαν και ανακοινώθηκαν τα νέα κριτήρια ένταξης στην ειδική οικιακή διατίμηση με κώδικα 08, για τις πολύτεκνες και δυσπραγούσες οικογένειες, μετά από απόφαση του Υπουργού Ενέργειας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ.

Από 1η Αυγούστου του 2013 στη διατίμηση 08 συμπεριλήφθηκαν επιπρόσθετα ως δικαιούχοι και οι οικογένειες που παίρνουν Επίδομα Φροντίδας σε Τετραπληγικά

Άτομα και Επίδομα Φροντίδας σε Παραπληγικά Άτομα.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία οι πιο κάτω κατηγορίες πελατών δικαιούνται να εντάσσονται στην ειδική διατίμηση 08, νοούμενου ότι είναι Κύπριοι πολίτες ή πολίτες άλλου Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Κράτους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή όσοι έχουν ίδια δικαιώματα με τους πιο πάνω και διαμένουν νόμιμα σε περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι κατηγορίες αυτές αφορούν πολύτεκνες ή πενταμελείς οικογένειες με βάση καθορισμένα εισοδηματικά κριτήρια, λήπτες δημοσίου βοηθήματος, λήπτες επιδόματος βαριάς κινητικής αναπηρίας, λήπτες επιδόματος φροντίδας σε τετραπληγικά άτομα και λήπτες επιδόματος φροντίδας σε παραπληγικά άτομα.

Όσοι από τους νέους δικαιούχους δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στην ειδική αυτή διατίμηση, μπορούν να πάρουν πληροφορίες για τα κριτήρια ένταξης τους, καθώς και τη σχετική αίτηση, από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΗΚ ή από την ιστοσελίδα της ΑΗΚ στη διεύθυνση www.eac.com.cy.

Η υποβολή της αίτησης αυτής πρέπει να γίνεται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΗΚ σε όλες τις πόλεις.

Για κάλυψη της πρόσθετης δαπάνης ένταξης των πελατών αυτών στη διατίμηση 08, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου αποφάσισε και ενέκρινε την αύξηση της χρέωσης για τις Υποχρεώσεις Δημόσιας Ωφέλειας (Υ.Δ.Ω.) από €0,00134/kWh σε €0,00136/kWh από την 1η Αυγούστου 2013, για όλους τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας που θα καταγράφονται από την ημερομηνία αυτή και μετά.

Συγκεκριμένα, η αναθεωρημένη χρέωση για Υ.Δ.Ω. θα εφαρμοστεί στους λογαριασμούς των καταναλωτών με μηνιαία καταμέτρηση των οποίων οι ενδείξεις των μετρητών θα αρχίσουν να καταγράφονται από το τέλος του μηνός Αυγούστου 2013 και των καταναλωτών με διμηνιαία καταμέτρηση των οποίων οι ενδείξεις των μετρητών θα αρχίσουν να καταγράφονται από την 1η Αυγούστου 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα