Αιχμές Δίπλαρου για το συμβόλαιο χρήσης της κινητής μονάδας αφαλάτωσης στην Πάφο

15:53 21/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ικανοποίηση για τη λήξη αύριο του συμβολαίου με την εταιρεία ενοικίασης της κινητής μονάδας αφαλάτωσης που λειτουργεί στην Πάφο εξέφρασε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, καταγγέλλοντας ότι αυτή η μονάδα λειτούργησε μόνο τέσσερις μήνες από τα τρία χρόνια που ήταν συνολικά το συμβόλαιο, στοιχίζοντας συνολικά 18 εκ ευρώ στον φορολογούμενο πολίτη.

Μιλώντας στη Βουλή μετά τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Γεωργίας,

ο κ. Δίπλαρος χαιρέτισε και τη διοικητική έρευνα που διέταξε για το θέμα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, υπενθυμίζοντας ότι η μονάδα ξεκίνησε να λειτουργεί στις 28/5/2008 και στις 26/2/2009 και ενώ το Τμήμα Υδάτων διαφωνούσε, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τότε να αυξήσει τα κυβικά μέτρα που παρήγαγε η συγκεκριμένη μονάδα από 20.000 κ.μ την ημέρα σε 30.000.

Εξέφρασε δε την ευχή η έρευνα να απαντήσει σε κάποια ερωτήματα, όπως το ποιοι πήραν αυτή την απόφαση, πόσα εκατομμύρια έχουν χαθεί, ποια συμφέροντα εξυπηρετούσαν κάποιοι όταν αποφάσιζαν μόνοι τους χωρίς την έγκριση του αρμόδιου Τμήματος Υδάτων. Ανέφερε δε ότι δόθηκαν διαβεβαιώσεις προς τους κατοίκους της Πάφου ότι «για τα υπόλοιπα τρία χρόνια δεν πρόκειται να διψάσουν». Άρα, είπε, είναι αχρείαστη η ενοικίαση της κινητής μονάδας αφαλάτωσης.

Για το θέμα μεταφοράς νερού από το Λίβανο, ο κ. Δίπλαρος είπε ότι από την ενημέρωση που έτυχαν γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται κατόπιν σχετικής πρότασης του αρμόδιου Υπουργού της χώρας προς τον Υπουργό Γεωργίας, Νίκο Κουγιάλη και έχει δημιουργηθεί μια επιτροπή που μελετά το ζήτημα. Απαντώντας σε ερώτηση, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε ότι δεν έχει αναφερθεί το κόστος ενός τέτοιου σχεδίου. «Δεν έχει αποφασιστεί τίποτε απολύτως για το θέμα αυτό».

Σε παρατήρηση ότι υπήρχε δημοσίευμα που αναφερόταν σε αντίρρηση του Διευθυντή του Τμήματος Υδάτων σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κάνοντας λόγο για μεγαλύτερο κόστος από τη μεταφορά παλαιότερα νερού από την Ελλάδα στην Κύπρο, ο Ευθύμιος Δίπλαρος είπε ότι ζήτησαν «να μην βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές», λέγοντας ότι το νερό που είχε έρθει τότε από την Ελλάδα είχε στοιχίσει στο κράτος περίπου 56-60 εκ ευρώ «και γνωρίζουμε όλοι που έχουν καταλήξει κάποια από αυτά τα εκατομμύρια».

Σε άλλη παρατήρηση ότι τόσα χρόνια λεγόταν πως έχουμε λύσει το υδατικό πρόβλημα και επικροτούσαν όλα τα κόμματα, ο κ. Δίπλαρος είπε ότι αυτό νόμιζαν και οι ίδιοι τόσα χρόνια, αλλά μετά λύπης άκουσαν σήμερα ότι ίσως χρειαστεί μεταφορά νερού από το Λίβανο ή λειτουργία μιας μόνιμης μονάδας αφαλάτωσης στην Πάφο ή αλλού.

Keywords
Τυχαία Θέματα