Λιλλήκας: Οι δηλώσεις Ράσμουσεν θρυμματίζουν τις ψευδαισθήσεις για το ΝΑΤΟ

15:26 21/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι χθεσινές δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φον Ράσμουσεν θρυμματίζουν τις ψευδαισθήσεις που τρέφει η Κυβέρνηση και προσπαθεί να καλλιεργήσει και στους πολίτες, ότι η ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ θα οδηγήσει και σε λύση του Κυπριακού, ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου ο Πρόεδρος της Συμμαχίας

Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Όπως είπε, ο κ. Ράσμουνσεν αν και ερωτήθηκε, αρνήθηκε να σχολιάσει την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, αρκούμενος στο «ουδέν σχόλιο».

«Η εμμονή σε τέτοιες ψευδαισθήσεις όχι μόνο δεν μας φέρνουν πιο κοντά στη λύση του Κυπριακού αλλά αντίθετα δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα αφού μεγαλώνει το χάσμα και πληγώνει ακόμη περισσότερο τις ήδη λαβωμένες σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και της σταθερής φίλης της Κύπρου, Ρωσίας», δήλωσε ο κ. Λιλλήκας.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ χθες τοποθετήθηκε αναφορικά με το Κυπριακό, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα από πλευράς ΝΑΤΟ να επιλυθεί ένα ζήτημα που επηρεάζει τη σχέση των μελών του ΝΑΤΟ αλλά και τις σχέσεις ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι γεγονός ότι η επίλυση του Κυπριακού θα διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό όμως που δεν είπε ο κ. Ράσμουνσεν είναι ότι αυτός που παρεμποδίζει τη συνεργασία ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι το Κυπριακό από μόνο του αλλά η στάση της Τουρκίας, η οποία αρνείται κάθε συνάντηση ακόμα και άτυπη μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ», σημείωσε.

Η Συμμαχία Πολιτών, είπε, αναμένει ο κ. Ράσμουνσεν να είναι αντικειμενικός στις τοποθετήσεις του και να μην προσφέρει άλλοθι με τέτοιες γενικότητες στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα