Εμβόλιο κατά μηνιγγίτιδας

Το πράσινο φως για τη διάθεση στην αγορά ενός νέου εμβολίου κατά του μηνιγγιόκοκκου Β, στον οποίο οφείλονται πολλά είδη μηνιγγίτιδας έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελβετικού φαρμακευτικού ομίλου Novartis.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χoρήγηση του εμβολίου με την ονομασία Bexsero στα παιδιά ηλικίας τουλάχιστον δύο μηνών, διευκρινίζει η Novartis σε ανακοίνωσή της.

Μετά την άδεια διάθεσης

του εμβολίου στην ευρωπαϊκή αγορά, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα αξιολογήσουν το Bexsero ενόψει πιθανής ένταξής του στο εθνικό τους πρόγραμμα εμβολιασμού και ενδεχομένως στο σύστημα επιστροφής προκαταβληθέντων από τον ασφαλισμένο εξόδων.

"Ο όμιλος Novartis συνεργάζεται ήδη με τις αρχές επιθυμώντας την ταχεία εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού με το Bexsero", ανακοίνωσε η ελβετική φαρμακοβιομηχανία.

Η λοίμωξη αυτή που προκαλεί ο μηνιγγιόκοκκος Β, την οποία φοβούνται γονείς και γιατροί, είναι δύσκολο να διαγνωστεί και μπορεί να προκαλέσει το θάνατο μέσα σε 24 ώρες ή να αφήσει σοβαρές βλάβες. Τα βρέφη διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από τη λοίμωξη αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα