Αυτοτραυματισμός Προεστού και μοτοσικλέτα Φάνου στη δίκη για το φόνο Αντη

16:17 7/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο αυτοτραυματισμός του Κώστα Προεστού, το αποτύπωμα του μπροστινού ελαστικού της μοτοσικλέτας του Φάνου Χατζηγεωργίου και η ενδεχόμενη παράλειψη των ανακριτικών αρχών να φωτογραφήσουν το πέλμα, η διερεύνηση της πληροφορίας για ενδεχόμενη εμπλοκή του Γεράσιμου (Τζέρυ) Καψάσκη στο φόνο, αποτέλεσαν τα σημεία επί των οποίων αντεξετάσθηκε ο επικεφαλής των ανακρίσεων για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή, Θωμάς Ευθυμίου από το δικηγόρο της 3ης κατηγορούμενης κατά τη δικάσιμο της 7ης Μαΐου 2012.

Αντεξεταζόμενος

από το δικηγόρο της Ελλης Σκορδέλλη, Μιχαλάκη Κυπριανού, σε σχέση με τον αυτοτραυματισμό του Κώστα Προεστού από εκπυρσοκρότηση του κυνηγετικού του όπλου, ο επικεφαλής των ανακρίσεων είπε στο Δικαστήριο ότι ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, από όπου και μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και συνάντησε τον Προεστό λίγο πριν του χορηγηθεί αναισθητικό για το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη, κοντά στο χώρο του χειρουργείου.

Ανέφερε περαιτέρω πως σκοπός της μετάβασης του στο Γενικό Νοσοκομείο ήταν να ενημερωθεί εάν ο τραυματισμός ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Συνεχίζοντας είπε πως ενημερώθηκε από τον Προεστό ότι αυτός αυτοτραυματίσθηκε όταν επισκεπτόμενος τον Κούλη Κοσιάρη πάτησε κατά λάθος τη σκανδάλη όταν επιχείρησε να καθαρίσει το κυνηγετικό του και στο οποίο είχε ξεχάσει φυσίγγια.

Ο ανακριτής ανέφερε ότι από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια η εμπλοκή του ΤΑΕ σταμάτησε και η υπόθεση διερευνήθηκε από τον οικείο Αστυνομικό Σταθμό.

Ο κ. Κυπριανού υπέβαλε στο μάρτυρα ότι θέση της υπεράσπισης είναι ότι ο Προεστός πυροβολήθηκε από τον Κοσιάρη ώστε να μην συμμετέχει στην αναγνώριση του Γρηγόρη Ξενοφώντος που είχε προγραμματισθεί για την επομένη του τραυματισμού και την οποία θα έκαναν ο Προεστός με τον Κοσιάρη.

Ο κ. Ευθυμίου απαντώντας είπε πως από τις καταθέσεις και τις επιστημονικές εξετάσεις η Αστυνομία κατέληξε πως επρόκειτο για αυτοτραυματισμό.

Στην υποβολή ότι η υπόθεση του αυτοτραυματισμού έκλεισε έτσι, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον Προεστό που θα κατέθετε ως μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη και ως απόκριση στην απαίτηση του Φάνου Χατζηγεωργίου, ο ανακριτής είπε πως ο Χατζηγεωργίου δεν μπορούσε να θέσει όρους, ότι ο Προεστός καταγγέλθηκε για τη μεταφορά του όπλου καθώς η ημέρα εκείνη δεν ήταν ημέρα κυνηγίου και ότι με τον τραυματισμό αυτό ο Προεστός έχασε το μισό του πόδι.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για εμπλοκή της μοτοσικλέτας του Χατζηγεωργίου στο φόνο και της μη παραλαβής της ως τεκμηρίου, που επανέφερε ο κ. Κυπριανού, ο μάρτυρας είπε πως από τις έρευνες που διενήργησαν οι ανακριτές από το ίδιο το βράδυ του φόνου δεν τεκμηριώθηκαν οι υποψίες για χρήση της στη διενέργεια του εγκλήματος.

Πρόσθεσε πως η μοτοσικλέτα ερευνήθηκε στο πλαίσιο της εκτίμησης ότι πέρα από τη μοτοσικλέτα πού είχε χρησιμοποιηθεί για το φόνο, υπήρχε και δεύτερη μοτοσικλέτα που κινείτο στην περιοχή, επειδή στο βίντεο του κλειστού κυκλώματος του ταξί «Φιλάνδια»

Keywords
Τυχαία Θέματα