Ελλάδα: Διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης έλαβε ο Σαμαράς

16:07 7/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, στον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, έδωσε στη συνάντηση που είχαν πριν από λίγο ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Η εντολή που δόθηκε δεδομένου ότι η ΝΔ, αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις χθεσινές εκλογές, ισχύει για τρεις μέρες, ενώ αν δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση θα ακολουθήσει η ανάθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ,

Αλέξη Τσίπρα και αν και αυτή η προσπάθεια αποβεί άκαρπη στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Α. Σαμαράς προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ανέφερε ότι σέβεται την επιλογή του λαού και ξεκινά τις διαδικασίες για τη διερευνητική. Όπως έγινε γνωστό στις 4μμ ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ενώ στις 5, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Σημειώνεται ότι στις 3:30μμ συνεδριάζει η εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κάνει την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και να διαμορφώσει τη θέση του κόμματος στις προτάσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τέλος θα συναντηθεί στις 6:30μμ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος ωστόσο έχει δηλώσει απροθυμία συμμετοχής σε μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Την πρόταση να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση αρνήθηκε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ενώ δεν έγινε πρόταση για συνάντηση στην ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, λόγω των θέσεων του κόμματος για την ΕΕ.

Εξ αρχής ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι αποκλείει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Ν.Μιχαλολιάκο.

Πριν τη συνάντηση του με τον Α. Σαμαρά, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής, όπως ορίζει το Σύνταγμα, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των εκλογών και στη συνέχεια τον απερχόμενο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του. Ωστόσο ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον κ. Παπαδήμο να παραμείνει στη θέση του έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα