Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών 2012 - απόψεις, του αιρετού Θρασύβουλου Δαρδαμανέλη

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Τηλ.: 6973455800 – 2310413171 Θεσσαλονίκη, 06-05-2012
Ε-mail: [email protected] Ενημερωτικό 22 ΘΕΜΑ:
«ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2012- ΑΠΟΨΕΙΣ»
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ. & Θρησκευμάτων, αφού ολοκλήρωσε τις μεταθέσεις για όλους τους τύπους σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρώτη φορά τόσο γρήγορα και παρά τα αντιθέτου λεγόμενα από την ΟΛΜΕ για καθυστέρηση-δέσμευση του ΥΠΔΒΜΘ να μην τα υπογράψει πριν τις εκλογές, με βάσει τις πληροφορίες που είχαμε, έκδωσε το ΦΕΚ 1283/β/11-04-2012 το οποίο αναφέρεται στις συγχωνεύσεις κλπ. των σχολικών μονάδων για την φετινή χρονιά, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα 8ο & 9ο Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια Θεσσαλονίκης- τα τελευταία σχολεία διπλής βάρδιας της Β ΕΛΜΕ-Θ.
Ύστερα από αυτή την εξέλιξη πιστεύω ότι στις αμέσως επόμενες ημέρες και εφόσον το επιτρέπει η νομοθεσία το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ θα πρέπει να συνεδριάσει για να δώσει στην δημοσιότητα το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του καθώς και τις εργασίες στις οποίες θα προβεί μέχρι τέλους ΙΟΥΝΙΟΥ 2012.
Σε αυτές τις εργασίες καταρχήν συμπεριλαμβάνονται και οι παρακάτω:
1. Ορισμός κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού σχολικών μονάδων για το επόμενο σχολικό έτος,(από πουθενά μέχρι σήμερα δεν προβλέπεται υπολογισμόςτου προσωπικού με άλλα ωράρια από αυτά που ξέρουμε).
2. Κατονομασία των υπεραρίθμων εκπαιδευτικών ανά σχολική μονάδα και ειδικότητα, με βάσει τα μαθήματα πρώτης ανάθεσης ενώ στους ενιαίους κλάδους συνολικά (ΠΕ04)
3. Έλεγχος των δικαιολογητικών για την ένταξη εκπαιδευτικών στις ειδικές κατηγορίες με βάσει το ισχύον νομικό πλαίσιο.
Στο ενημερωτικό μου Νο 17 για τις μεταθέσεις ανέφερα για το ΚΥΣΔΕ και τα παρακάτω Β. Η πιστοποίηση της ειδικής κατηγορίας, έπρεπε να γίνει με την έκδοση των νέων πιστοποιητικών, (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ- είναι τα ΚΕΠΑ ), στα οποία όμως δεν πρόλαβαν αρκετοί εκπαιδευτικοί να εξεταστούν, ενώάλλοι άλλοι δεν παρέλαβαν τα πιστοποιητικά, έτσι το ΚΥΣΔΕ δέχτηκε τα παλιά πιστοποιητικά των δευτεροβαθμίων αλλά δυστυχώς και πρωτοβάθμιων υγειονομικών επιτροπών που δεν προβλέπεται.
4. Έλεγχος των μορίων των εκπαιδευτικών που ζητούν βελτίωση ,καθώς και εκδίκαση των ενστάσεων για διορθώσεις μορίων των ιδίων αλλά και άλλων, σε περιπτώσεις που υπάρχουν ή πιθανολογούνται λάθη από την υπηρεσία.

Με εκτίμηση,
Θρασύβουλος Δαρδαμανέλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα