Συνέντευξη με τον κορυφαίο!

Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος μπήκε στη ζωή μας αφού κατάφερε να γράψει ιστορία στο ελληνικό πόκερ. Είναι 25 ετών και απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Λογιστικών και Χρηματοοικονομικών.
Είναι επίσης ο νικητής του πρώτου επίσημου τουρνουά που διεξήχθη στη χώρα μας. Κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση του Greek Poker Cup στο Λουτράκι και να πάρει
69.000 ευρώ. Διαβάστε παρακάτω τι είχε να μας πει ο Γιώργος για την επιτυχία του, αλλά και γενικά για το πώς αντιλαμβάνεται το πόκερ.

ΕΡ: Πόσο καιρό ασχολείσαι γενικά με το πόκερ;
ΑΠ: Εδώ και 3,5 χρόνια. Ξεκίνησα παίζοντας με την παρέα μου. Μετά ανακάλυψα ότι μπορώ να παίζω και online. Στην αρχή έπαιζα σε micro stakes στην Ongame, και μετά στα δύο μεγαλύτερα poker rooms, Pokerstars και Full Tilt. Στη συνέχεια που το είδα πιο σοβαρά, άρχισα να διαβάζω ορισμένα βιβλία σχετικά με το πόκερ, ενώ γράφτηκα και σε training sites ώστε να βελτιώσω το παιχνίδι μου.

ΕΡ: Πόσο σημαντική είναι για εσένα η πρώτη θέση στο Greek Poker Cup;
ΑΠ: Πάρα πολύ. Το cash out που έκανα είναι αρκετά μεγάλο, και το bankroll μου ανέβηκε και πλέον είμαι πιο άνετος. Επίσης το ότι ήταν το πρώτο τουρνουά που έγινε στην Ελλάδα, σημαίνει πολλά για εμένα προσωπικά. Είναι η καλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα ενασχόλησης μου με το πόκερ.

ΕΡ: Το επίπεδο των παικτών του τουρνουά πως σου φάνηκε;
ΑΠ: Έπαιξαν σχεδόν όλοι οι καλύτεροι Έλληνες παίκτες, εκτός από τον Χρήστο Βλάσση. Στο τελικό τραπέζι ήμουν μαζί με τον Σταύρο Κάλφα και τον Γιώργο Τζίμα. Ήταν αρκετά δύσκολο το field. Φυσικά όπως σε όλα τα live τουρνουά υπήρχαν και οι αδύναμοι παίκτες, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν ένα δύσκολο τουρνουά για εμένα, και ακόμα πιο δύσκολο το final table.

ΕΡ: Σχεδιάζεις να παίξεις κάποιο μεγάλο event αυτή τη σεζόν;
ΑΠ: Αυτή τη στιγμή είναι αρκετά δύσκολο, αφού υπηρετώ τη στρατιωτική θητεία μου. Δεν μπορώ να πάρω άδεια για να μεταβώ στο εξωτερικό αφού αυτές χορηγούνται μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις.

ΕΡ: Υπήρξε διαφορά στην αντιμετώπιση που είχες από το στενό σου περιβάλλον πριν και μετά την νίκη σου στο Greek Poker Cup;
ΑΠ: Η στήριξη των φίλων μου πάντα υπήρχε. Οι γονείς μου όπως είναι λογικό στην αρχή είχαν τις ενστάσεις τους. Κάθισα όμως και τους εξήγησα τι ακριβώς κάνω. Τους έδειξα μέχρι και διαγράμματα. Ήθελα να έχουν πλήρη επίγνωση των πραγμάτων. Το καλό αποτέλεσμα που είχα στο Λουτράκι, βοήθησε να το δουν με πιο καλό μάτι. Πάντως το να λες ότι ασχολείσαι με το πόκερ επαγγελματικά στην Ελλάδα είναι παρεξηγήσιμο. Παρόλο αυτά νομίζω ότι είμαστε πλέον κοντά στο να μην θεωρείται ταμπού αυτό το επάγγελμα. Παλαιότερα, και όχι πολλά χρόνια πριν, ήταν εξωπραγματικός ο όρος «επαγγελματίας παίκτης πόκερ» στη χώρα μας.

ΕΡ: Θεωρείς τον εαυτό σου, επαγγελματία παίκτη πόκερ;
ΑΠ: Τα τελευταία δυο χρόνια, τις ανάγκες μου και τις υποχρεώσεις μου τις κάλυπτα αποκλειστικά από τα κέρδη που είχα από το πόκερ. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου το βρήκα
Keywords
Αναζητήσεις
bankroll micro stakes greek
Τυχαία Θέματα