Στον τελικό χωρίς να σκοράρουν!

Η Αλάνια Βλαντικαφκάζ κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου Ρωσίας, όμως το αξιοσημείωτο είναι ότι το πέτυχε χωρίς να σκοράρει ούτε μία φορά! Η Αλάνια γνώρισε τον υποβιβασμό την περυσινή σεζόν από τη ρωσική Πρέμιερ Λιγκ και η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, προκειμένου να επιστρέψει σύντομα και να διακριθεί.

Η πρώτη διάκριση δεν άργησε να έρθει, καθώς η ομάδα του Καυκάσου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό του κυπέλλου Ρωσίας στις 22 Μαΐου,
εξασφάλισε παράλληλα τη συμμετοχή της στo Europa League και ενώ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία.

Η ομάδα του Βαλερί Γκαζάεφ, που θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο UEFA το 2005, κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό χωρίς να σκοράρει ούτε μία φορά!

Το... ταξίδι της Αλάνια στο κύπελλο ξεκίνησε από τη φάση των «32», όταν αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καμάζ. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, με τους Καυκάσιους να επικρατούν με 4-2.

Στην επόμενη φάση η ομάδα του Γκαζάεφ κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Γκόρνιακ. Το παιχνίδι έληξε και πάλι 0-0 και οι ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι με την Αλάνια να παίρνει την πρόκριση με 5-4. Το έργο της ομάδας του Καυκάσου στα προημιτελικά ήταν πολύ εύκολο, καθώς κληρώθηκε με την Σατούρν. Η ομάδα της Μόσχας, όμως, χρεωκόπησε με αποτέλεσμα να αποβληθεί και η Αλάνια πήρε το παιχνίδι στα χαρτιά με 3-0.

Τελευταίο εμπόδιο πριν τον τελικό ήταν η Ροστόφ του Όλεγκ Προτάσοφ. Η Αλάνια για ακόμη μία φορά κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα, εννοείται ότι δεν κατάφερε να σκοράρει και το παιχνίδι πήγε για ακόμη μία φορά στα πέναλτι. Εκεί, ο γνωστός μας από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ Ανίς Μπουσαϊντί αποδείχθηκε μοιραίος για την Ροστόφ, καθώς ήταν ο μοναδικός που αστόχησε από την άσπρη βούλα, δίνοντας τη νίκη στην Αλάνια με 6-5!
Keywords
Τυχαία Θέματα