Νο1; Όχι τόσο εύκολα...

Ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν επιβεβαίωσε όσους πίστευαν ότι θα… χάριζε το Νο1 στον Νόβακ Τζόκοβιτς, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά της Ρώμης. Μαζί του και οι Μάρεϊ, Γκασκέ. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του «Νόλε» και η επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ναδάλ με τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, έχρισαν τον Σέρβο φαβορί για τον τίτλο στην ιταλική πρωτεύουσα, ενώ τα προγνωστικά ήθελαν τον Ισπανό να μη φτάνει ως τον τελικό. Αμ, δε…

Ο νεαρός πρωταθλητής έδειξε για μια ακόμη φορά τη δυναμική του και με 6-1, 6-3 κόντρα στον Μάριν Τσίλιτς, έκοψε την… όρεξη σε όσους ήθελαν από Δευτέρα τον Τζόκοβιτς
στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν και αγωνίστηκε με ίωση, ο Ναδάλ δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα κόντρα στον Κροάτη αντίπαλό του, σκεπτόμενος πλέον τον επόμενο αγώνα του κόντρα στον Ρισάρ Γκασκέ.

Προελαύνει ο Γκασκέ

Ο Γάλλος από την άλλη κερδίζει τις εντυπώσεις στη Ρώμη και έπειτα από την ιστορική νίκη κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ, έφτασε σε μια ακόμη επιτυχία, παίρνοντας για πρώτη φορά την καριέρα του την πρόκριση για τα ημιτελικά ενός Masters. Ο 24χρονος τενίστας με αντεπίθεση διαρκείας κόντρα στον Τσέχο, Τόμας Μπέρντιχ, ο οποίος προηγήθηκε με 6-4, πήρε τη νίκη με 2-1 σετ (4-6, 6-2, 6-4) και το Σάββατο (14/5) θα βρεθεί απέναντι σε μια ακόμη μεγάλη πρόκληση.

Η «πρώτη» του Μάρεϊ

Σημαντική και ιστορική νίκη σημείωσε και ο Άντι Μάρεϊ επί του Γερμανού Φλόριαν Μάγιερ, επίσης με ανατροπή. Ο νεαρός Σκωτσέζος βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο να φτάσει στο 2-1 (1-6, 6-1, 6-1) και να γίνει ο πρώτος Βρετανός που θα αγωνιστεί στην φάση των ημιτελικών του συγκεκριμένου τουρνουά.

Αντίπαλός του, θα είναι ένας εκ των Τζόκοβιτς-Σόντερλινγκ.   Έξω η Σκιαβόνε

Στις αναμετρήσεις των γυναικών, η Καρολίν Βοσνιάκι, Νο1 του ταμπλό και της παγκόσμιας κατάταξης επιβλήθηκε τις Γελένα Γιάνκοβιτς (Νο5) με 6-3, 1-6, 6-3 και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί, δεν θα είναι η «οικοδέσποινα» Φραντσέσκα Σκιαβόνε, Νο2, καθώς η Σαμάνθα Στόσουρ αποδείχθηκε ιδιαίτερα... σκληρή με την Ιταλίδα και με 6-2, 6-4 της στέρησε τη δυνατότητα να προχωρήσει παραπέρα, μπροστά στο κοινό της.

Η Μαρία Σαράποβα (Νο7) έπαιξε μόλις ενάμισι σετ κόντρα στην Βικτόρια Αζαρένκα, η οποία είχε το πάνω χέρι κόντρα στη Ρωσίδα με 6-4, αναγκάστηκε όμως λόγω τραυματισμού να αποχωρήσει στο δεύτερο σετ κι ενώ βρισκόταν πίσω με 3-0 games. Την τετράδα «έκλεισε» η Να Λι (Νο4) η οποία πήρε εύκολα τη νίκη και την πρόκριση με 6-3, 6-1 κόντρα στην Γκρέτα Αρν.
 
Keywords
Τυχαία Θέματα