Κορυφαίες επιδόσεις στη Βραζιλία

Οι αθλητές του στίβου ανεβάσουν συνεχώς ρυθμούς εν όψει Παγκοσμίου και τα ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο. Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά ήταν η Μελέιν Γουόκερ και η Φαμπιάνα Μούρερ. Οι δύο αθλήτριες ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στο διεθνές μίτινγκ που διεξήχθη στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και το «Εστάντιο Ζοάο Χαβελάνζε», το οποίο το 2016 θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο μίτινγκ, που ανήκει στη σειρά «World Challenge» της IAAF,
η Γουόκερ τερμάτισε σε 54.09 στα 400μ με εμπόδια, που είναι και κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, βελτιώνοντας την προηγούμενη επίδοσή της, που ήταν 54.96 από το Ντάιαμοντ Λιγκ της Σανγκάης. Η Μούρερ, από την πλευρά της, υπερέβη στο επί κοντώ τα 4.65μ, για να πάρει τη νίκη στον πρώτο αγώνα της σε ανοικτό στίβο, και με τη επίδοσή της σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο.

Στους ίδιους αγώνες μετείχε και η Βραζιλιάνα Μάουρεν Χίγκα Μάγκι, «χρυσή» Ολυμπιονίκης του μήκους το 2008, η οποία πήρε την πρωτιά στο αγώνισμα με 6.89μ, ενώ στα 100μ επικράτησε ο Βρετανός Ντουέιν Τσέιμπερς με 10.05. Στην ίδια απόσταση των γυναικών η Ταέσια Χάριγκαν (Βρετανικές Παρθένες Νήσοι) έφτασε πρώτη στον τερματισμό με 11.14, ενώ, τέλος, στη σφυροβολία γυναικών η Κουβανή παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ίπσι Μορένο, ήταν νικήτρια με 74.26μ.
Keywords
Τυχαία Θέματα