Έντονο μπλε στη Μπάνια Λούκα

Με τη συμμετοχή του πρωτοφανούς αριθμού των 40 (!) Ελλήνων κολυμβητών και κολυμβητριών διεξάγεται το Σαββατοκύριακο (28-29/5) στη Βοσνία το διεθνές μίτινγκ της Μπάνια Λούκα. Κολυμβητήρια δεν υπάρχουν, αγώνες δεν έχουν γίνει αρκετοί και οι πρωταθλητές μας βρίσκουν διέξοδο στα μίτινγκ του εξωτερικού, άλλοι για να πιάσουν τα όρια για τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού και άλλοι για να προετοιμαστούν εν όψει της συμμετοχής τους σε αυτές.

Την κατάσταση που επικρατεί, εξάλλου, φανερώνει
και η παρουσία των Ελλήνων στους αγώνες της Μπάνια Λούκα, μετατρέποντας τη διοργάνωση σε ένα μικρό πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας.

«Μας εκπλήσσει η τόσο μεγάλη συμμετοχή, αλλά είναι θετικό να μετέχουν Έλληνες σε διεθνείς διοργανώσεις, καθώς οι περισσότεροι από τους 40 δεν έχουν στόχο τα όρια, επομένως είναι καλό που θα αποκτήσουν μία διεθνή εμπειρία» πρόσθεσε ο κ. Χούμας.

Και κατέληξε: «Υπάρχουν κάποια παιδιά που έχουν την προοπτική επίτευξης των ορίων για τρεις διοργανώσεις του καλοκαιριού. Το γεγονός ότι το μίτινγκ αυτό αποτελεί την τελευταία ευκαιρία, καθώς και το σύγχρονο κολυμβητήριο της Μπάνια Λούκα, δίνουν κίνητρο στα παιδιά να κολυμπήσουν γρήγορα και να πετύχουν τους στόχους τους».

Μεταξύ τωνελληνικών συμμετοχών ξεχωρίζουν αυτές των Γρηγοριάδη, Μελαδίνη, Καλάργαρη, Τσαγκαράκη, Καρπουζλή, Ξυνάδα, Μάτσα, Βουρνά, Εξάρχου, Μιχαλάκα, οι οποίοι (με εξαίρεση τον πρώτο) έχουν μία τελευταία ευκαιρία να κυνηγήσουν τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης. Επιπλέον, κάποια νεότερα παιδιά θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων.
Keywords
Αναζητήσεις
entono ble
Τυχαία Θέματα