Έχασε τη θέση της η Ρόμα!

Η Ρόμα έμεινε εκτός των πλέι οφ του ιταλικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια και έχασε το συμβόλαιο και τη μόνιμη θέση της στους ομίλους της Ευρωλίγκας. Οι Ρωμαίοι τερμάτισαν στην ένατη θέση της βαθμολογίας του ιταλικού πρωταθλήματος και μετά την άσχημη πορεία τους στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια έχασαν το δικαίωμα απ’ ευθείας πρόκρισης στους ομίλους.

Η Ευρωλίγκα έχει θεσπίσει ως κανόνα πως αν κάποια εκ των 13 ομάδων που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο, τερματίσει κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα της χώρας της και/ή έχει τη χαμηλότερη
συγκομιδή βαθμών ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες που έχουν συμβόλαιο τύπου «Α», τότε χάνει τη θέση της.

Αυτό συνέβη και με τη Ρόμα που πλέον βρίσκεται εκτός της λίστας των εκλεκτών αφήνοντας την Ιταλία με μόνο μια μόνιμη θέση στους ομίλους, τη Σιένα. Αν ευσταθούν οι φήμες που έφερναν τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου να έχει υποσχεθεί μια θέση στην Πρόκομ, τότε η θέση των Ρωμαίων θα πρέπει να θεωρηθεί ότι έχει καλυφθεί.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Ισπανία παραμένει κυρίαρχη έχοντας τέσσερις εγγυημένες θέσεις (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Κάχα Λαμποράλ, Μάλαγα) και ακολουθούν Ελλάδα και Τουρκία με δυο (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός).

Τα μόνιμα συμβόλαια της Ευρωλίγκας
Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός
Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Κάχα Λαμποράλ
Μάλαγα
Μακάμπι
Σιένα
Ζαλγκίρις
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Εφές Πίλσεν
Φενερμπαχτσέ
Keywords
Τυχαία Θέματα