Άρσεναλ σε Ελλάδα και Βαλκάνια!

Ξεκίνησε και επίσημα η ακαδημία της Άρσεναλ για νεαρούς ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα και στα ΒαλκάνιαΆρσεναλ ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη μιας καινούριας Elite Ακαδημίας στην Ελλάδα, που σκοπό έχει να εντοπίσει νέα ταλέντα τόσο στη χώρα όσο και στα Βαλκάνια.
Ο αγγλικός σύλλογος ίδρυσε την Arsenal Elite Ακαδημία στην Ελλάδα, με έδρα την πόλη του Λουτρακίου. Η Ακαδημία θα βρίσκεται στον Sport Camp, έναν αθλητικό πολυχώρο. Η Elite Ακαδημία απευθύνεται σε νεαρούς παίκτες μεταξύ 12 και 16 ετών, οι οποίοι θα επιλεγούν από την Ελλάδα και τις και τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Την πρωτοβουλία αυτή πήρε ο βετεράνος άσος των κανονιέρηδων, Στιβ Μόροου, ο οποίος προΐσταται του τμήματος Ανάπτυξης Διεθνών Συνεργασιών της Άρσεναλ και που έχει αφιερώσει πολύ χρόνο δουλεύοντας, προκειμένου να υλοποιήσει το συγκεκριμένο project.

Ο Μόροου έχει ορίσει ως υπεύθυνο προπονητή της νέας Elite Ακαδημίας τον προπονητή των σχολών ποδοσφαίρου της Άρσεναλ, Άνταμ Ντέι. Ο Ντέι μαζί με Έλληνες προπονητές, όπως ο Γιώργος Χαρίτος και ο Θανάσης Τίκταπανίδης θα ασχοληθούν πλήρως με την ανάπτυξη 30 νέων ποδοσφαιριστών στην Arsenal Elite Ακαδημία της Ελλάδας.

Τι δήλωσαν

Ο Μόροου από την μεριά του είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ξεκινήσει η Ελληνική Arsenal Elite Ακαδημία στο Λουτράκι. Η Ελλάδα και τα Βαλκάνια έχουν μεγάλη παράδοση στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με πολλά χαρισματικά παιδιά να διαλέγουν το ποδόσφαιρο ως το αγαπημένο τους άθλημα. Η εγκατάσταση της Arsenal Elite Academy στην Ελλάδα θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Είμαστε όλοι ρεαλιστές για να αντιληφθούμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή να γίνει ένας μελλοντικός παίκτης της Άρσεναλ, αλλά είμαστε περήφανοι που θα προσφέρουμε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια τη μεγάλη ευκαιρία να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους ως παίκτες».

Ο Έλληνας παλαίμαχος, Λάκης Παπαϊωάννου, που είναι τεχνικός διευθυντής των σχολών ποδοσφαίρου της Άρσεναλ στην Ελλάδα και σκάουτερ των κανονιέρηδων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, επισήμανε: «Είμαστε υπερήφανοι που η Άρσεναλ ξεκινάει μία Elite Ακαδημία εδώ στην Ελλάδα. Θα ήθελα να στείλω ένα προσωπικό μήνυμα σε όλους τους γονείς που έχουν ταλαντούχα παιδιά.

Έχουμε πάρα πολλούς καλούς νέους ποδοσφαιριστές σε Ελλάδα, Κύπρο και τα Βαλκάνια και είναι πολύ ωραίο που ένας αθλητικός σύλλογος με το προφίλ και την ιστορία της Άρσεναλ έχει αποφασίσει να δώσει στους νεαρούς παίκτες μας την ευκαιρία να αναπτύξουν τον καλύτερό τους εαυτό ως ποδοσφαιριστές. Το Sport Camp είναι ένα εξαιρετικό αθλητικό κέντρο που παρέχει στους νεαρούς παίκτες ένα υπέροχο περιβάλλον για να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους αλλά και να προοδεύσουν στο σχολείο τους με την βοήθεια εξειδικευμένων καθηγητών».
Keywords
Τυχαία Θέματα