Καλάθης, Νικ Καλάθης...

Είναι το κρυφό όπλο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Κρυμμένος «άσσος» στο μανίκι του, αφού κανείς δεν περίμενε τέτοιες εμφανίσεις. Ο Νικ Καλάθης διαψεύδει τον έναν μετά τον άλλον!Η χθεσινή αναμέτρηση βρίσκεται στο 12', με τη Μπαρτσελόνα να έχει πλησιάσει σε 16-15. Ο Νικ Καλάθης κατεβάζει τη μπάλα για τον Παναθηναϊκό, πάει από εδώ, πάει από εκεί, πάσα δε δίνει, εν τέλει πέφτει κάτω και... δίνει τη μπάλα στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς να τραβάει στον πάγκο. Άλλες φορές πιθανότατα θα τον κρατούσε δίπλα του και σε έντονο ύφος θα προσπαθούσε να τον αφυπνίσει. Αυτή τη
φορά τον χειροκρότησε και, καθώς πέρασε από δίπλα του, το έδωσε ένα χτύπημα επιβράβευσης στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Γιατί; Πολύ απλά, γιατί ο νεαρός γκαρντ κάνει μεγάλες εμφανίσεις στη σειρά αυτή!

Μέσα σε τρεις συναντήσεις ο 22χρονος έχει καταφέρει να διπλασιάσει το χρόνο συμμετοχή τους, φτάνοντας στα 23 λεπτά σε Βαρκελώνη κι ΟΑΚΑ, ενώ έχει συμβεί το ίδιο και σε πόντους κι ασίστ, έχοντας σε αυτό το 2-1 του «τριφυλλιού» 6,3 πόντους και 2 ασίστ μέσο όρο! Πολύ περισσότερο, όμως, έχει κάνει τον «Λα Μπόμπα» να μη μπορεί να πάρει ανάσα.

Ο Ισπανός διεθνής των 14,8 πόντων πριν από το πρώτο τζάμπολ με τον Παναθηναϊκό έχει περιοριστεί σε μέτριες εμφανίσεις, με εξαίρεση τους 19 πόντους στην... ήττα στο Palau Blaugrana. Οι προσπάθειές του είναι αρκετές φορές βεβιασμένες, όπως ένα off balance τρίποντο χθες βράδυ, ασχέτως αν ευστόχησε, με τον Τσάβι Πασκουάλ να είναι σίγουρο πως περίμενε πολλά περισσότερα από εκείνον.

Δείτε αναλυτικά τι έχει κάνεις ο Νικ Καλάθης στα μέχρι τώρα playoffs:

Προ playoffs
3.4π., 1,2ρ., 1ασ., 0,4κλ., 1,1λ.

Με Μπαρτσελόνα
Game 1: 5π (1/4δίπ., 1/1τρίπ.), 1ρ., 1ασ.
Game 2: 8π. (2/4δίπ., 1/2τρίπ., 1/1β., 3ρ., 2ασ., 1κλ.
Game 3: 6π. (3/5δίπ.), 3ρ., 2λ.
Keywords
Τυχαία Θέματα