«500άρης» ο Ναδάλ

Την 500ή νίκη του σε χωμάτινη επιφάνεια πέτυχε στη Βαρκελώνη ο Ναδάλ, ο οποίος νίκησε στα ημιτελικά τον Ντόντινγκ και θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στον συμπατριώτη του Νταβίντ Φερέρ.Όπως έγινε και πριν από μία εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο, Ραφαέλ Ναδάλ και Νταβίντ Φερέρ μετέτρεψαν σε ισπανική υπόθεση το «Barcelona Open». Οι δύο κορυφαίοι τενίστες στο χώμα, επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά, με τον Ναδάλ να φτάνει στις 500 νίκες του στη συγκεκριμένη επιφάνεια μετά το 6-3, 6-2 κόντρα στον Κροάτη Ιβάν Ντόντινγκ, εξασφαλίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για
τον τελικό για 6η φορά τα τελευταία επτά χρόνια.

Εκτός των άλλων, ο 25χρονος Ισπανός έγινε ο δεύτερος πιο νεαρός τενίστας (24 ετών και 10 μηνών) που φτάνει στο συγκεκριμένο αριθμό νικών στην ιστορία του αθλήματος, μετά τον Μπιορν Μποργκ, ο οποίος έγινε «500άρης» σε ηλικία 23 ετών και 7 μηνών.

Αυτή ήταν η 33η διαδοχική νίκη στο χώμα για τον Ναδάλ, ο οποίος στο κυριακάτικο τελικό θα αντιμετωπίσει τον ίδιο αντίπαλο με τον οποίο αγωνίστηκε και πριν από μερικές μέρες στο Πριγκιπάτο, τον συμπατριώτη του Νταβίντ Φερέρ. Ο Φερέρ έδειξε για μια ακόμη φορά τις δυνατότητές του και με 6-3, 6-4 επί του Νίκολας Αλμάγκρο πήρε την πρόκριση για τρίτη φορά στην καριέρα του. Στις δύο προηγούμενες, το 2008 και το 2009 δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ.
Keywords
Τυχαία Θέματα