Οι αγώνες του NBA θα πραγματοποιούνται με ψηφιακό κοινό μέσω του Microsoft Teams

Ένα από τα βασικά μέτρα προστασίας κατά την εξάπλωση του COVID-19 είναι η μη συγκέντρωση πολλών ατόμων στο ίδιο μέρος, ή αν γίνει αυτό να τηρείται η απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ τους. Αυτό όμως δε μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μέρη όπως τα γήπεδα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ, με το NBA να δίνει τη δική του λύση στο πρόβλημα.

Από τις 30 Ιουλίου τα γήπεδα των αγώνων του NBA θα εξοπλιστούν με

οθόνες πέντε μέτρων στις τρεις πλευρές του γηπέδου, ώστε να υπάρχει η αίσθηση πως το κοινό είναι παρόν στους αγώνες. Η εφαρμογή Teams της Microsoft θα χρησιμοποιηθεί για να μπούνε οι χρήστες μέσα στο παιχνίδι, μέσω της λειτουργίας Together.

Η εν λόγω λειτουργία χρησιμοποιεί τεχνολογία τμηματοποίησης μέσω ΑΙ για να τοποθετήσει τους συμμετέχοντες σε ένα κοινόχρηστο φόντο, σα να βρίσκονται στο παιχνίδι. Σύμφωνα με τη Microsoft, αυτό κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται σα να κάθονται στο ίδιο δωμάτιο με τους υπόλοιπους χρήστες. Από την άλλη το NBA δηλώνει πως αυτή η κίνηση θα δώσει την αίσθηση στους αθλητές ότι παίζουν με κόσμο, καθώς η εικόνα ενός άδειου γηπέδου δε τους δίνει την απαραίτητη ώθηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα