Οι 64MP κάμερες είναι υπερβολή για ένα smartphone, τα 40MP είναι το όριο

Techblog.gr

Το πρώτο κινητό με κάμερα κυκλοφόρησε το 1999 από την Kyocera στην Ιαπωνία και είχε όνομα VP-210 Visual Phone. Η συσκευή ήταν έτη μπροστά από την εποχή της αφού η κάμερα ήταν στην μπροστινή πλευρά, σαν τις σημερινές selfie και ήταν στα 0.11MP. Από τότε η τεχνολογία έχει εξελιχθεί δραστικά με την 48MP κάμερα να έχει γίνει πλέον το νέο standard για τις κατασκευάστριες smartphones.

Σύμφωνα

με αναφορές τους επόμενους μήνες θα αρχίσει η κυκλοφορία κινητών με 64MP κάμερες. Ωστόσο, ο CEO και πρόεδρος της Zeiss Group, Δρ. Michael Kaschke, μίλησε με την Indian Express και δήλωσε πως οι 40MP αισθητήρες είναι υπεραρκετοί για τα smartphones.

Ο ίδιος εξήγησε ότι υπάρχουν όρια στα smartphones εξαιτίας των ταχυτήτων επεξεργασίας, του λόγου σήματος προς θόρυβο, και του κόστους των καμερών το οποίο είναι ήδη υψηλό.

Ο Δρ. Michael Kaschke θεωρεί πως εξαιτίας των περιορισμών αυτών, αισθητήρες πάνω από 40MP είναι υπερβολή. Η Zeiss Lens συνεργάζεται ήδη με την HMD Global στις κάμερες των Nokia smartphones, αλλά ο ίδιος αναφέρει πως θέλει η εταιρεία να επικεντρωθεί περισσότερο σε προϊόντα για επαγγελματίες, ημι-επαγγελματίες και καλλιτέχνες φωτογράφους.

Ο μόνος τρόπος τα smartphones να επιτύχουν υψηλότερης ποιότητας φωτογραφίες είναι οι πολλαπλοί αισθητήρες, όπως αυτοί που διαθέτει το Nokia 9 PureView, αφού βοηθούν στην βελτίωση των φωτογραφιών. Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί πως όσοι ενδιαφέρονται για επαγγελματικού επιπέδου φωτογραφίες θα προτιμούν πάντα DSLR κάμερες και όχι smartphones, όσες βελτιώσεις κι αν γίνουν σε αυτές τις συσκευές.

Keywords
Τυχαία Θέματα