Γιατί το PS5 δεν υποστηρίζει τα παιχνίδια του PS1;

Το PlayStation 5 μαζί με το Xbox Series X της Microsoft είναι αδιαμφισβήτητα από τα κορυφαία τεχνολογικά προϊόντα που περιμένουν οι gamers αυτό το έτος. Οι δύο κονσόλες εκτός από κορυφαίες τεχνολογικές προδιαγραφές έχουν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό το οποίο θα λατρέψουν όλοι όσοι έχουν παλαιότερες κονσόλες όπως είναι το PS4

αλλά και τα Xbox One.

Η Sony το προηγούμενο διάστημα ανακοίνωσε ότι το PS5 θα υποστηρίζει πάνω από 4000 παιχνίδια του PS4. Ένας developer από την Cradle Games ονόματι Marc-André Jutras, δήλωσε ότι το δύσκολο με τα παιχνίδια της Sony είναι να λάβουν άδεια για να υποστηριχθούν από την επόμενη κονσόλα.

Από την οπτική γωνία του παίχτη, είναι πραγματικά δύσκολο να καταλάβεις τι είναι τόσο δύσκολο. Γιατί δεν μπορεί (το PS5) να είναι συμβατό με όλα τα παιχνίδια του PS4, PS3 ή ακόμη και του PS1; Αν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τους emulators, τότε θα διαπιστώσετε ότι τα παλιά παιχνίδια τρέχουν ομαλά σε όλα τα νέα high-end PC.

Επομένως δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε ότι η νέα κονσόλα δεν θα τρέχει τα παλιά παιχνίδια, έστω και αν η συμβατότητα δεν είναι τέλεια.

Ως developer, βλέπω συχνά ότι ορισμένοι κανονισμοί των IP αποκλίνουν σταδιακά. Ορισμένα παλιά παιχνίδια είναι ακόμη και σήμερα διαθέσιμα στα ράφια των καταστημάτων, όμως ορισμένες εταιρείες από αυτές δεν υπάρχουν πλέον. Τα ζητήματα αδειοδότησης δεν μπορούν να διευθετηθούν εύκολα.

Από αυτά λοιπόν συμπεραίνουμε ότι τα παλιά παιχνίδια δεν υποστηρίζονται από το PS5 όχι επειδή η Sony δεν θέλει να υποστηριχθούν, αλλά επειδή υπάρχουν σοβαρά θέματα αδειοδότησης. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που υποστηρίζει ο developer της Cradle Games και δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια την Sony.

Keywords
Τυχαία Θέματα