Huawei: “Θα χρειαστούν 300 χρόνια για να ξεπεράσουμε Android και iOS”

Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα, ο Ιδρυτής και CEO της Huawei Technologies, Ren Zhengfei, ανέφερε ότι θα απαιτηθούν δεκαετίες ολόκληρες μέχρι το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας να ξεπεράσει τα Android και iOS.

Πώς φτάσαμε ως εδώ και τι κατάσταση επικρατεί

Η Huawei

έχει μπει στη “black list” της Αμερικής εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, τον Μάιο συμπληρώνονται οι 12 μήνες. Ο αποκλεισμός της από την Αμερική έχει οδηγήσει τις εκεί εταιρείες στο να ζητούν ειδική άδεια για να συνεργαστούν με τον Κινέζο κατασκευαστή. Ενώ η ίδια δεν μπορεί να χρησιμοποιεί προϊόντα που προέρχονται από αμερικανικές εταιρείες.

Παράλληλα, της έχει απαγορευτεί να χρησιμοποιεί τα Google Mobile Services (GMS) με αποτέλεσμα ακόμα και τα flagships Huawei P40 να μην έχουν πρόσβαση στο Google Play και να μην επιτρέπεται να χρησιμοποιούν γνωστές εφαρμογές όπως τα Gmail, YouTube, Photos, Maps, και άλλα. Ως εκ τούτου έχει αναπτύξει και εξελίσσει τα δικά της services τα HMS (Huawei Mobile Services) και το δικό της κατάστημα εφαρμογών, το AppGallery.

Απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια

Ένα μεγάλο τμήμα της συνέντευξης του Ren Zhengfei αφορούσε το λειτουργικό σύστημα της Huawei, το οποίο είναι το HarmonyOS, την υπεροχή των Android και iOS τη δεδομένη στιγμή, και τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον.

Όπως αναφέρει ο CEO της Huawei, οι συσκευές που τρέχουν iOS και Android κάνουν πάντα καλές πωλήσεις, ενώ το πλήθος των καταναλωτών που τις χρησιμοποιεί διαρκώς αυξάνεται. Αυτό επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης της επιρροής του HarmonyOS.

Τα Android και iOS είναι ήδη καθιερωμένα και η Huawei καθυστέρησε αρκετά να μπει στον χώρο των λειτουργικών συστημάτων. Αν και το πακέτο που προσφέρει είναι ήδη ικανοποιητικό, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να καταφέρουν τα HarmonyOS, HMS, και AppGallery να ανταγωνιστούν και να υπερνικήσουν τα αντίστοιχα προϊόντα των Apple και Google.

Μάλιστα, στα πλαίσια του χιούμορ ο Ren Zhengfei δήλωσε ότι δεν θα χρειαστεί να περάσουν “ούτε 300 χρόνια” μέχρι το λειτουργικό της Huawei να ξεπεράσει τα Android και iOS.

Βέβαια, τα GMS και τα ιδιαιτέρως γνωστά apps είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Huawei. O Ren Zhengfei φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά ότι η χρήση εξαρτημάτων και τεχνολογιών αμερικανικής προέλευσης είναι αναγκαία.

Επίσης, αναγνωρίζει πως οι καταναλωτές εμπιστεύονται τα χρήματα τους σε κατασκευαστές των οποίων τα προϊόντα διαθέτουν τεχνολογίες και εξαρτήματα αμερικανικών εταιρειών. Γι’ αυτό, η Huawei επιθυμεί τη διατήρηση φιλικών σχέσεων με τη Google, την Apple, και άλλες εταιρείες της Αμερικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα