evasi0n7, Απολογήθηκαν οι evad3rs για τα προβλήματα του jailbreak και την Κινέζικη πειρατεία

Εχθές, η ομάδα evad3rs ανακοίνωσε το evasi0n7, το untethered jailbreak για συσκευές της Apple με λειτουργικό σύστημα iOS 7. Το θέμα είναι ότι η απόφαση των evad3rs ήταν μάλλον… απερίσκεπτη, αφού όχι μόνο το jailbreak προκάλεστε προβλήματα σε χρήστες εξαιτίας της ανωριμότητας του, αλλά διέθετε

και πειρατικό app store.

Λόγω συμφωνίας με μία εταιρεία λογισμικού από την Κίνα -υποθέτουμε έναντι αδράς αμοιβής- το jailbreak ενσωματώνει ένα app store με την ονομασία TaiG, που περιέχει πειρατικό λογισμικό και εφαρμογές αμφιβόλου ποιότητας. Οι evad3rs, αναγκάστηκαν να απολογηθούν αργότερα μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter σχετικά με τα προβλήματα που προκάλεσαν:

«Ερχόμενοι σε συμφωνία μαζί τους, ελπίζαμε και συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι η συνεργασία μας με την TaiG, θα βελτίωνε την κατάσταση της πειρατείας στην Κίνα. Πολλά app stores στην Κίνα, ακόμα και αυτά που ελέγχουν μεγάλες εταιρείες έχουν θέματα με πειρατικό λογισμικό. Προωθώντας ένα app store που απαιτείται να μην διαθέτει πειρατικό λογισμικό με την δική μας λύση jailbreak, πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τους developers» δήλωσαν στο Twitter.

Η TaiG από την μεριά της εξέδωσε ανακοίνωση, ότι όλες οι πειρατικές εφαρμογές απομακρύνονται από την εφαρμογή του app store στο jailbreak. Αν συνεχίσει η ενσωματωμένη στο jailbreak εφαρμογή να διαθέτει πειρατικές εφαρμογές, οι evad3rs υποσχέθηκαν να την αφαιρέσουν το συντομότερο.

Από την άλλη, ο δημιουργός του Cydia, Jay Freeman, γνωστός και ως Saurik, είπε ότι προσπάθησε να προειδοποιήσει τους evad3rs για το app store TaiG και προσπάθησε να τους βρει άλλη λύση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση συνιστούμε να μην επιχειρήσετε την εγκατάσταση του jailbreak evasi0n7, αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση και δεν βελτιωθεί το λογισμικό. Θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

Keywords
Τυχαία Θέματα