Mac Pro, Ταυτόχρονο render με εφε ανάλυσης 4Κ σε πραγματικό χρόνο χωρίς κολλήματα!

Οι νέοι Mac Pro έφτασαν στα χέρια των πρώτων reviewers και οι πρώτες εντυπώσεις που έχουν να κάνουν με την απόδοση τους είναι ιδιαίτερα θετικές και τα πρώτα αποτελέσματα, εντυπωσιακά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα FCP.co και τις εντυπώσεις των reviewers από την πρώτη μέρα χρήσης του Mac Pro, αναφέρονται στις μεγάλες ταχύτητες ανάγνωσης (Read speed) και εγγραφής (Write speed) του SSD.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται σε 880MB/s για την ταχύτητα ανάγνωσης και τα 985.5MB/s για την ταχύτητα εγγραφής. Επιπλέον, ανέφεραν ότι στην επεξεργασία video ανάλυσης 4Κ, χρησιμοποίησαν φίλτρα, οπτικά εφε και εφε μετάβασης από τη μια σκηνή στην άλλη (transitions) σε πραγματικό χρόνο χωρίς να παρατηρήσουν την παραμικρή καθυστέρηση στην απόδοση του Mac Pro, αποδεικνύοντας πως ο νέος desktop υπολογιστής της Apple είναι ιδιαίτερα ισχυρός, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες εντυπώσεις του FCP.co.

Εντυπωσιακό ήταν επίσης το γεγονός πως δεν παρατηρήθηκε κάποια υστέρηση ή lag στην απόδοση του Mac Pro όταν κατά την επεξεργασία video μπορούσε ταυτόχρονα να “εφαρμόζει” 18 διαφορετικά εφέ σε πραγματικό χρόνο σε 4Κ video μέσα στο πρόγραμμα επεξεργασίας video Final Cut Pro 10.1.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Macworld, παρατηρήθηκαν ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες όσο αφορά sτον SSD, με την ταχύτητα ανάγνωσης να άγγιξε τα 920.5MB/s και την ταχύτητα εγγραφής να ανέρχεται στα 952.8MB/s. Όσον αφορά τα benchmarks, αναφέρθηκε πως στο Geekbench 3, ο οκταπύρηνος Mac Pro πέτυχε 3599 πόντους στο σκορ με το μονοπύρηνο τεστ και 25997 πόντους στο πολυπύρηνο.

Τα σκορ αυτά δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ ισχυρό υπολογιστή σε σύγκριση με τον 12πύρηνο Mac Pro του 2012 (με δυο 2.4GHz Xeon επεξεργαστές) που τα σκορ ήταν 2142/22886 πόντοι αντίστοιχα, και τον 27” 4πύρηνο iMac του 2013 με Core i7 στα 3.5GHz να φτάνει τους 3859/14705 πόντους στο μονοπύρηνο και πολυπύρηνο τεστ του Geekbench 3 αντίστοιχα.

Βλέπουμε τα πρώτα νούμερα απο τα benchmarks καθώς και τα πρώτα προγράμματα που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του νέου Mac Pro να δείχνουν πως η Apple κατασκεύασε έναν άξιο διάδοχο του προγενέστερου Mac Pro, αλλά είναι πραγματικά άξιο συζήτησης κατά πόσο το πολύ υψηλό κόστος του είναι αντάξιο όσων υπόσχεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα